У недјељу посјета учесницима пројекта “Примарне превенције у области малољетничке делинквенције”

У недјељу, 11.10.2009. представници Градске управе Града Сарајева посјетиће дјецу која су обухваћена пројектом “Примарне превенције у области малољетничке деликвенције” који учествују у радионици у Омладинском хостелу "Фери" на Игману. Пројекат је под супервизијом и финансирањем Града Сарајева.

Градоначелник у понедјељак у посјети шестмилијардитом становнику планете Земље

У понедјељак, 12.10.2009. године у 13.00 часова, градоначелник Сарајева Алија Бехмен посјетиће породицу Мевић, чији син Аднан, шестмилијардити становник планете Земље, прославља 10. рођендан. Поред новчане помоћи коју Град Сарајево редовно уплаћује шестмилијардитом становнику планете Земље, градоначелник ће и пригодним поклоном обрадовати малог Аднана.

Град Сарајево упутио још једну тужбу Уставном суду ФБиХ против Кантона Сарајева

Град Сарајево је касно јуче, као што је раније најављивано, Уставном суду ФБиХ уручио и другу тужбу против Кантона Сарајево која се односи на заштиту права на локалну самоуправу. Овим захтјевом од Уставног суда ФБиХ тражи се да Граду Сарајеву врати овлашћења локалне самоуправе које је Кантон Сарајево незаконито преузео. Ријеч је о низу закона, одлука и правилника који се односе на комуналне дјелатности, коришћење јавних површина, одржавање заједничких дијелова зграда, утврђивање локалних цеста, на основно и средње образовање и друге дјелатности.