Позив на коктел добродошлице за учеснике 22. генералне скупштине ИАМПЦ-а

У уторак, 27.10.2009. године у 20.00 часова, одржаће се коктел добродошлице на којем ће градоначелник проф. др. Алија Бехмен у име Града и грађана Сарајева поздравити учеснике и госте 22. генералне скупштине Међународне асоцијације градова носилаца поруке мира (ИАМПЦ), која се одржава у нашем граду од 27. до 31. окробра 2009.године.

Пријем делегације побратимског Града Фридрихсхафена

У уторак, 27.10.2009. године у 17.00 часова, у хотелу "Еуропа Гарни" (Арт), градоначелник проф. др. Алија Бехмен уприличиће пријем за делегацију побратимског Града Фридрихасхафена на челу са Стефаном Колером, првим замјеником градоначелника Фридрихсхафена.

Град Сарајево домаћин 22. генералне скупштине Међународне асоцијације градова носилаца поруке мира

Данас је у Градској управи одржана прес конференција поводом одржавања 22. генералне скупштине Међународне асоцијације градова носилаца поруке мира – ИАМПЦ, чији је домаћин Град Сарајево. Замјеница предсједника ОО 22. генералне скупштине ИАМПЦ-а Татјана Љујић-Мијатовић  представила је теме Скупштине, а то су: 1. Културна, вјерска и етничка коегзистенција у мултиетничким срединама, 2. Постконфликтна изградња мира и успостављање повјерења, 3. Кључни фактори економског прогреса градова као основа за учвршћивање мира, 4. Институционални оквири за развој мултиетничности и његовање вјерских и традицијских вриједности етничких групација у мултиетничким срединама.

Градоначелник Бехмен у име жртава опсаде Сарајева тражи брзо и ефикасно суђење Радовану Караџићу

Градоначелник Сарајева Алија Бехмен поздравља почетак суђења пред Међународним судом за бившу Југославију Радовану Караџићу и у име више од десет хиљада жртава опсаде главног града подсјећа Трибунал да је дужан да обезбиједи правду у брзом, ефикасном и транспарентном суђењу.