Посјета делегације побратимског Града Фридрихсхафена Дјечијем дому Бјелаве и Дому здравља «Омер Маслић»

У четвртак, 29.10.2009. године, делегација побратимског Града Фридрихсхафена на челу са Стефаном Келером, првим замјеником градоначелника Фридрихсхафена, у 10.30 часова посјетиће Дјечији дом "Бјелаве", а у 11.30 часова Дом здравља "Омер Маслић" и том приликом уручити новчане донације.

Наставак засједања 22. генералне скупштине Међународне асоцијације градова носилаца поруке мира ИАПМЦ

Двадесет и друга генерална скупштина Међународне асоцијације градова носилаца поруке мира ИАПМЦ у четвртак, 29.10.2009. године, са почетком у 9.30 часова, наставља са радом обрађујући четврту посљедњу тему: Институционални оквири за развој мултиетничности и његовање вјерских и традиционалних вриједности етничких групација у мултиетничким срединама. У 13.00 часова одржаће се прес конференција на којој ће бити представљени Сарајевска декларација и Заједничка изјава градова о сарајевској Вијећници.

Обраћање учесника 22. генералне скупштине Међународне асоцијације градова носилаца мира

У радном дијелу 22. генералне скупштине Међународне асоцијације градова носилаца мира учесници су излагали о културној, вјерској и етничкој коегзистенцији у мултиетничким срединама, потом о постконфликтној изградњи мира и успостављању повјерења, кључним факторима економског прогреса градова као основа за учвршћивање мира, те о институционалним оквирима за развој мултиетничности и његовању вјерских и традиционалних вриједности етничких групација у мултиетничким срединама.

У оквиру 22. генералне скупштине ИАМПЦ-а отворен Међународни салон антиратне карикатуре

У оквиру 22. генералне скупштине градова носилаца поруке мира (ИАПМЦ), данас је у хотелу "Холидеј Ин" отворен 14. међународни салон антиратне карикатуре у организацији Града Крагујевца, члана ИАПМЦ-а. О значају ове изложбе у хотелу "Холидеј Ин" говорили су: Алфред Мардер, предсједник ИАМПЦ-а, Миодраг Стојиловић, директор Салона антиратне карикатуре, Верољуб Стевановић, градоначелник Крагујевца и замјеница предсједавајућег Градског вијећа Града Сарајева Татјана Љујић – Мијатовић.

Почела са радом 22. генерална скупштина Међународне асоцијације градова носилаца поруке мира ИАПМЦ

Почела је са радом 22. генерална скупштина Међународне асоцијације градова носилаца поруке мира ИАПМЦ, чији је домаћин Град Сарајево. На Скупштини ће градоначелници и представници 24 свјетска града разговарати о културној, вјерској и етничкој коегзистенцији у мултиетничким срединама, потом о постконфликтној изградњи мира и успостављању повјерења, кључним факторима економског прогреса градова као основа за учвршћивање мира те о институционалним оквирима за развој мултиетничности и његовању вјерских и традиционалних вриједности етничких групација у мултиетничким срединама.