Замјеник градоначелника примио делегацију ОО 18. бајрамског турнира у малом ногомету

Замјеник градоначелника Сарајева Игор Камочаји примио је данас делегацију Организационог одбора 18. бајрамског турнира у малом ногомету "Сарајево 2009. – 1430. х.г.", који ће се одржати 29. и 30.12.2009. године у Великој дворани КСЦ "Скендерија". Делегација ОО упознала је замјеника градоначелника са припремама за одржавање турнира, те се искористила приликом да овим путем захвали Граду и његовим челним људима на континуираној подршци Бајрамском турниру у малом ногомету.

Одржан 2. самит Свјетске уније олимпијских градова у Лозани

На позив градоначелника Лозане Даниела Брелаза, у раду 2. самита Свјетске уније олимпијских градова у Лозани од 19. до 21. новембра 2009. године у име градоначелника Сарајева учествовао је Алмир Касумагић, шеф Одјела за међународну сарадњу. Учесници Самита – градоначелници и предсједници организационих одбора Олимпијских игара, у склопу различитих дискусија, размијенили су искуства и  знања специфична за градове који су били домаћини Олимпијских игара. Самит 2009. представљао је сусрет свјетских предавача/експерата  и представника Међународног олимпијског комитета, међународних федерација, градова домаћина олимпијских игара и олимпијских игара младих.

Градоначелник Бехмен примио у наступну посјету амбасадора Краљевине Холандије

Градоначелник Сарајева Алија Бехмен са замјеницима примио је данас у наступну посјету амбасадора Краљевине Холандије у БиХ, Њ.Е. Swedera Ernesta Joana Marie barona van Voorst tot Voorsta, са којим је разговарао о досадашњој помоћи његове земље Сарајеву и БиХ, те о будућој сарадњи на пројектима од значаја за бх. пријестолницу. Градоначелник је током сусрета изразио увјереност да ће се интензивирати односи Града Сарајева са Градом Ден Хаагом, који имају доста да понуде један другом.

Градоначелник примио делегацију Парламента Републике Македоније

Градоначелник Сарајева са сарадницима примио је данас делегацију Собрања/Парламента Републике Македоније коју је предводио предсједник Трајко Вељановски. „Овај регион заслужује да се укључи у интегративне процесе. Надамо се да ће БиХ врло скоро добити визну либерализацију. Република Македонија спремна је да помогне Босни и Херцеговини својим искуствима, па и у домену локалне самоуправе, да што брже иде у европске интеграције“, истакнуо је током пријема предсједник Собрања Македоније.
Градоначелник Бехмен подсјетио је на врло интензивне односе главних градова БиХ и Македоније од 2007. године који су потврђени Споразумом о сарадњи двају градова.

11. сједница Градског вијећа Града Сарајева

На основу члана 35. став (1) б), те члана 70. Пословника Градског вијећа Града Сарајева ("Службене новине Кантона Сарајево", број 28/09), за 11. сједницу Градског вијећа Града Сарајева за коју је позив већ достављен и која ће се одржати у уторак 24.11.2009. године у 10.00 часова, у објекту Града Сарајева – Овална сала Градског вијећа, улица Хамдије Крешевљаковића бр. 3/1, предлажем, умјесто већ достављеног уз позив за сједницу, сљедећи ДНЕВНИ РЕД: