Odavanje počasti povodom Dana državnosti BiH

U čast obilježavanja 25. studenog – Dana državnosti BiH izaslanstvo Grada Sarajeva danas je položilo cvijeće i odalo počast poginulim braniteljima našeg grada. Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen sa zamjenikom Miroslavom Živanovićem, te zamjenik predsjedatelja Gradskoga vijeća Salko Nikšić položili su cvijeće i odali počast osloboditeljima i antifašistima našega grada na spomen-obilježju Vječna vatra, spomen-parku Vraca i spomen-obilježju Josipu Brozu Titu.

U čast Dana državnosti BiH – Svečana sjednica Gradskoga vijeća Grada Sarajeva i općinskih vijeća četiri gradske općine

Povodom obilježavanja 25. studenog – Dana državnosti BiH danas je u Domu oružanih snaga BiH održana Zajednička svečana sjednica Gradskoga vijeća Grada Sarajeva i općinskih vijeća četiri gradske općine. Sjednicu je otvorila zamjenica predsjedatelja Gradskoga vijeća Grada Sarajeva Tatjana Ljujić-Mijatović koja je nazočnima i građanima Sarajeva čestitala Dan državnosti BiH.

Grad Podgorica donirao ukupno 50.000 eura za rekonstrukciju Vijećnice

Grad Podgorica donirao je još 20.000 eura za daljnju rekonstrukciju i restauraciju sarajevske Vijećnice. Time je Miomir Mugoša, gradonačelnik crnogorske prijestolnice, ispunio obećanje što ga je dao gradonačelniku Aliji Behmenu tijekom nedavno održane kulturne manifestacije "Dani Sarajeva u Podgorici". Gostujući u našem gradu prije više od godinu i po, povodom manifestacije "Dani Pogorice u Sarajevu", Grad Podgorica i gradonačelnik Mugoša donirali su 30.000 eura Gradu Sarajevu za obnovu Vijećnice.

Održana 11. sjednica Gradskoga vijeća Grada Sarajeva

Na 11. održanoj sjednici vijećnici Gradskoga vijeća Grada Sarajeva usvojili su odluke o pristupanju izradi Regulacijskoga plana "Vitikovac" i Regulacijskoga plana "Briješće". Vijećnici su usvojili Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o osnivanju javnoga poduzeća "Olimpijski bazen Otoka", d.o.o Sarajevo.

Održan 2. samit Svjetske unije olimpijskih gradova u Lozani

Na poziv gradonačelnika Lozane Daniela Brelaza, u radu 2. samita Svjetske unije olimpijskih gradova u Lozani od 19. do 21. studenog 2009. godine u ime gradonačelnika Sarajeva sudjelovao je Almir Kasumagić, šef Odjela za međunarodnu suradnju. Sudionici Samita – gradonačelnici i predsjednici organizacijskih odbora Olimpijskih igara, u sklopu različitih diskusija, razmijenili su iskustva i  znanja specifična za gradove koji su bili domaćini Olimpijskih igara. Samit 2009. predstavljao je susret svjetskih predavača/eksperata  i predstavnika Međunarodnog olimpijskog komiteta, međunarodnih federacija, gradova domaćina olimpijskih igara i olimpijskih igara mladih.

Zamjenik gradonačelnika primio izaslanstvo OO 18. bajramskog turnira u malom nogometu

Zamjenik gradonačelnika Sarajeva Igor Kamočaji primio je danas izaslanstvo Organizacijskog odbora 18. bajramskog turnira u malom nogometu "Sarajevo 2009. – 1430. h.g.", koji će se održati 29. i 30.12.2009. godine u Velikoj dvorani KSC "Skenderija". Izaslanstvo OO upoznalo je zamjenika gradonačelnika s pripremama za održavanje turnira, te se iskoristilo prilikom da ovim putem zahvali Gradu i njegovim čelnim ljudima na kontinuiranoj potpori Bajramskom turniru u malom nogometu.

Gradonačelnik primio izaslanstvo Parlamenta Republike Makedonije

Gradonačelnik Sarajeva sa suradnicima primio je danas izaslanstvo Sobranja/Parlamenta Republike Makedonije koju je predvodio predsjednik Trajko Veljanovski. „Ovaj region zaslužuje da se uključi u integrativne procese. Nadamo se da će BiH vrlo skoro dobiti viznu liberalizaciju. Republika Makedonija spremna je pomoći Bosni i Hercegovini svojim iskustvima, pa i u domenu lokalne samouprave, da što brže ide u europske integracije“, istaknuo je tijekom prijema predsjednik Sobranja Makedonije.