Odavanje počasti povodom Dana državnosti BiH

U čast obilježavanja 25. studenog – Dana državnosti BiH izaslanstvo Grada Sarajeva danas je položilo cvijeće i odalo počast poginulim braniteljima našeg grada. Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen sa zamjenikom Miroslavom Živanovićem, te zamjenik predsjedatelja Gradskoga vijeća Salko Nikšić položili su cvijeće i odali počast osloboditeljima i antifašistima našega grada na spomen-obilježju Vječna vatra, spomen-parku Vraca i spomen-obilježju Josipu Brozu Titu.

U čast Dana državnosti BiH – Svečana sjednica Gradskoga vijeća Grada Sarajeva i općinskih vijeća četiri gradske općine

Povodom obilježavanja 25. studenog – Dana državnosti BiH danas je u Domu oružanih snaga BiH održana Zajednička svečana sjednica Gradskoga vijeća Grada Sarajeva i općinskih vijeća četiri gradske općine. Sjednicu je otvorila zamjenica predsjedatelja Gradskoga vijeća Grada Sarajeva Tatjana Ljujić-Mijatović koja je nazočnima i građanima Sarajeva čestitala Dan državnosti BiH.

Održana 11. sjednica Gradskoga vijeća Grada Sarajeva

Na 11. održanoj sjednici vijećnici Gradskoga vijeća Grada Sarajeva usvojili su odluke o pristupanju izradi Regulacijskoga plana "Vitikovac" i Regulacijskoga plana "Briješće". Vijećnici su usvojili Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o osnivanju javnoga poduzeća "Olimpijski bazen Otoka", d.o.o Sarajevo.

Grad Podgorica donirao ukupno 50.000 eura za rekonstrukciju Vijećnice

Grad Podgorica donirao je još 20.000 eura za daljnju rekonstrukciju i restauraciju sarajevske Vijećnice. Time je Miomir Mugoša, gradonačelnik crnogorske prijestolnice, ispunio obećanje što ga je dao gradonačelniku Aliji Behmenu tijekom nedavno održane kulturne manifestacije "Dani Sarajeva u Podgorici". Gostujući u našem gradu prije više od godinu i po, povodom manifestacije "Dani Pogorice u Sarajevu", Grad Podgorica i gradonačelnik Mugoša donirali su 30.000 eura Gradu Sarajevu za obnovu Vijećnice.

11. sjednica Gradskoga vijeća Grada Sarajeva

Temeljem članka 35. stavak (1) b), te članka 70. Poslovnika Gradskoga vijeća Grada Sarajeva ("Službene novine Kantona Sarajevo", broj 28/09), za 11. sjednicu Gradskoga vijeća Grada Sarajeva za koju je poziv već dostavljen i koja će se održati u utorak 24.11.2009. godine u 10.00 sati, u objektu Grada Sarajeva – Ovalna sala Gradskoga vijeća, ulica Hamdije Kreševljakovića br. 3/1, predlažem, umjesto već dostavljenog uz poziv za sjednicu, sljedeći DNEVNI RED:

Gradonačelnik Behmen primio u nastupnu posjetu veleposlanika Kraljevine Nizozemske

Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen sa zamjenicima primio je danas u nastupnu posjetu veleposlanika Kraljevine Nizozemske u BiH, NJ.E. Swedera Ernesta Joana Marie barona van Voorst tot Voorsta, s kojim je razgovarao o dosadašnjoj pomoći njegove zemlje Sarajevu i BiH, te o budućoj suradnji na projektima od značaja za bh. prijestolnicu. Gradonačelnik je tijekom susreta izrazio uvjerenost da će jačati odnosi Grada Sarajeva s Gradom Den Haagom, koji imaju dosta ponuditi jedan drugome.

Gradonačelnik primio izaslanstvo Parlamenta Republike Makedonije

Gradonačelnik Sarajeva sa suradnicima primio je danas izaslanstvo Sobranja/Parlamenta Republike Makedonije koju je predvodio predsjednik Trajko Veljanovski. „Ovaj region zaslužuje da se uključi u integrativne procese. Nadamo se da će BiH vrlo skoro dobiti viznu liberalizaciju. Republika Makedonija spremna je pomoći Bosni i Hercegovini svojim iskustvima, pa i u domenu lokalne samouprave, da što brže ide u europske integracije“, istaknuo je tijekom prijema predsjednik Sobranja Makedonije.