Градоначелник Бехмен о раду Града Сарајева у 2009. и пројектима за 2010. годину

На данас одржаном традиционалном новогодишњем сусрету са новинарима градоначелник Сарајева Алија Бехмен са замјеницима Игором Камочајијем и Мирославом Живановићем осврнуо се на резултате постигнуте у овој, те најавио пројекте Града Сарајева за 2010. годину. "И поред потешкоћа које су узроковане смањењем Буџета Града Сарајева од 14,30% или cca 4,5 милиона КМ у односу на прошлу годину, трудили смо се, прије свега, да побољшамо квалитет живота наших грађана, те да им на располагање ставимо транспарентнију, ефикаснију и одговорнију администрацију.

Засједало Градско вијеће Града Сарајева

Након што су вијећници Градског вијећа Града Сарајева примили к знању Обавјештење о престанку мандата градског вијећника и досадашњег предсједавајућег Марина Иванишевића,  изабрали су новог предсједавајућег Градског вијећа Жељка Лера из СДП-а. На одржаној сједници вијећници Градског вијећа Града Сарајева усвојили су Одлуку да је добитник признања "Почасни грађанин Града Сарајева" Масимо Цачиари, угледни филозоф, борац за људска права, градоначелник Венеције, те велики пријатељ Сарајева и БиХ.

Челници Града у посјети дежурним службама

У четвртак, 31.12.2009. године, градоначелник Сарајева Алија Бехмен са замјеницима Игором Камочајијем и Мирославом Живановићем посјетиће дежурне градске службе, захвалити им што ће у празничној ноћи бити на услузи грађанима, те зажељети им успјешну и срећну Нову 2010. годину:

Замјеници градоначелника уручили новогодишње пакетиће

У поводу новогодишњих празника, замјеник градоначелника Сарајева Мирослав Живановић данас је посјетио ОШ "Осман Накаш" и том приликом дјеци подијелио 41 пакетић. Помоћница директора Аида Микић је у своје и у име директора школе захвалила Градској управи на урученим пакетићима, те истакнула да је у ОШ "Осман Накаш" највећи број ромске популације у односу на све остале школе.

Подјела новогодишњих пакетића

У поводу новогодишњих празника, замјеници градоначелника Сарајева Мирослав Живановић и Игор Камочаји у сриједу 30.12.2009.године подијелиће пакетиће:
– у 09.00 часова – ОШ "Осман Накаш" (ул. Градачачка 39) – М. Живановић
 – у 10.00 часова – ОШ "Џемалудин Чаушевић" (ул. Првомајска 24) – М. Живановић
– у 10.00 часова – Удружење грађана обољелих од церебралне дјечје парализе КС (ул. Марка Марулића 3) – И. Камочаји
– у 13.30 часова – Фондација "Ал-Амана" (ул. Хасиба Бранковића 2а) – М. Живановић

Подјела новогодишњих пакетића

У поводу новогодишњих благдана, замјеник градоначелника Сарајева Мирослав Живановић у уторак 29.12.2009.године посјетиће:
– у 14.00 часова Удружење "Просперитет Рома" (ул. Авде Јабучице 52)
– у 15.00 часова – Центар за слушну и говорну рехабилитацију  (ул. Асима Ферхатовића 2)

Све спремно за Јавни дочек Нове 2010. пред Вјечном ватром

Игор Камочаји је на почетку прес конференције, одржане данас поводом Јавног дочека Нове 2010. године, пренио став градоначелника и његових замјеника о актуелним збивањима у вези са дочеком Дједа Мраза у Сарајеву: "Прије свега, невјероватно је да је у земљи макар номинално демократској Дједа Мраз контрoверзна тема: нажалост, у нашем случају Дједа Мраз је постао симбол борбе за секуларни карактер државе.