Делегација Града Сарајева положила цвијеће на гроб Aнте Сучића

Градоначелник Сарајева Aлија Бехмен са сарадницима данас је на гробљу Баре у поводу 24 године од смрти Aнте Сучића положио цвијеће и одао почаст овом бившем градоначелнику Сарајева. На гробљу Баре окупили су се и сарадници и пријатељи Aнте Сучића, који је био градоначелник Сарајева од 1975. до 1981. године. Током свог богатог и плодоносног друштвеног и политичког ангажмана, Aнто Сучић значајно је допринио да Сарајево добије организацију XИВ зимских олимпијских игара 1984.г., обављајући тада функцију предсједника Извршног одбора ОК ЗОИ 84.

Град једини покренуо функционалан програм превенције малољетничке делинквенције

Градоначелник Сарајева Алија Бехмен са представницима четири градске општине примио је данас Химзу Селимовића, комесара МУП-а Кантона Сарајево, и Предрага Куртеша, начелника Сектора криминалистичке полиције МУП-а КС, које је упознао са мјерама које су Град и градске општине до сада предузели, те о активностима које предстоје у наредном периоду, а све у циљу превенције малољетничке делинквенције. – Најважнији разлог за данашњи састанак био је да, како се приближава годишњица трагичне смрти Дениса Мрњавца, пробамо још једном да преиспитамо мјере које су на борби против малољетничке делинквенције предузели Град и четири градске општине. Ово је истовремено и наш покушај да вишим нивоима власти, онима који имају истинске надлежности и овлашћења и ресуре, скренемо пажњу на горућу важност тог питања.

Доградоначелник Живановић на церемонији 65. годишњице ослобођења концентрационог логора Аушвица

На позив градоначелника Аушвица Јануша Марсзалека, замјеник градоначелника Града Сарајева Мирослав Живановић присуствује церемонији поводом обиљежавања 65. годишњице ослобођења концентрационог логора Аушвиц-Биркенау и Дана сјећања на Холокауст. Током боравка у Аушвицу, доградоначелник Мирослав Живановић у име Града Сарајева учествује и у раду Извршног одбора Међународне асоцијације градова носилаца поруке мира (ИАПМЦ). Делегација ИАПМЦ-а данас је положила вијенце на споменик подигнут жртвама погинулим у кампу 4. у периоду 1941.-1945.г., на споменик војницима Црвене армије који су погинули приликом ослобађања Аушвица и на споменик посљедњим погинулим логорашима.