Јуре Франко поново у Сарајеву

Градоначелник Сарајева Алија Бехмен са замјеницима Мирославом Живановићем и Игором Камочајијем примио је данас Јуру Франка, освајача сребрене медаље у велеслалому на XIV зимским олимпијским играма 1984. у Сарајеву. Пријему су присуствовали Неџад Ајнаџић, директор ОЦ ЗОИ\’84. Сарајево, и Златко Хрнић, предсједник Скијашког савеза ФБиХ. Јуре Франко ће сутра присуствовати одржавању Међународног ски-такмичења у слалому и велесламу  на Бјелашници, под називом „ФИС КУП ЗОИ \’84. – Дјеца за мир у свијету“ и најбољим уручити награде. Франкова подршка сарајевској дјеци није изостала ни прије 4 године, када је организовао одлазак 15 малишана из СОС Дјечјег села Киндердорф на ЗОИ у Торину.

Доградоначелници Сарајева на комеморацији поводом друге годишњице трагичне смрти Дениса Мрњавца

Замјеници градоначелника Игор Камочаји и Мирослав Живановић присуствовали су у име Града Сарајева комеморацији поводом друге годишњице трагичне смрти Дениса Мрњавца, одржане у Католичком школском центру. На кратки Денисов животни пут подсјетило се низом фотографија на видеоплатну, док су га у сјећање кратким текстовима, пјесмама и мислима вратили његови пријатељи из школских клупа.

Шеснаест година од масакра на градској пијаци Маркале

Предсједавајући Градског вијећа Града Сарајева Жељко Лер и замјеник градоначелника Сарајева Мирослав Живановић положили су вијенце на спомен-обиљежје на пијаци Маркале. На том мјесту прије 16 година испаљена агресорска минобацачка граната усмртила је 67, а теже и лакше ранила 142 Сарајлија.
Одавању почасти невиним жртвама овог стравичног злочина присуствовали су и замјеници предсједавајућег Градског вијећа Салко Никшић и Татјана Љујић-Мијатовић, градоначелник Алија Бехмен и његов замјеник Игор Камочаји.

Обиљежен Дан сјећања на погинуле грађане Сарајева

Предсједавајући Градског вијећа Града Сарајева Жељко Лер са својим замјеницима Салком Никшићем и Татјаном Љујић-Мијатовић, те градоначелник Алија Бехмен, са замјеницима Игором Камочајијем и Мирославом Живановићем присуствовали су данас Заједничкој комеморативној сједници Скупштине Кантона Сарајево, Градског вијећа Града Сарајева и општинских вијећа са подручја КС-а, одржаној поводом обиљежавања Дана сјећања на све погинуле грађане Сарајева у периоду 1992.-1995. На сједници је уједно обиљежена и 16. годишњица страдања грађана на пијаци Маркале у Сарајеву.