Gradonačelnik povodom presude Ustavnoga suda FBiH: Grad ulazi u posjed svoje imovine

Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen održao je danas press konferenciju povodom jučerašnje presude Ustavnoga suda Federacije BiH po zahtjevu gradonačelnika Sarajeva za zaštitu prava na lokalnu samoupravu u svezi s odredbama članaka 2., 3., 4., 5. i 10. Zakona o imovini Kantona Sarajevo, kojom je utvrđeno da je povrijeđeno pravo Grada Sarajeva na lokalnu samoupravu. Komentirajući presudu Ustavnoga suda FBiH, gradonačelnik je istaknuo kako je ona u korist građana Sarajeva, u korist lokalne samouprave, odluka da se novac građana troši tamo gdje je to građanima najbliže.

Gradonačelnik Behmen pokrovitelj bh. premijere filma „Na putu“ 25. veljače u „Zetri“

„Ni u jednom trenutku nije bilo dvojbe da Grad Sarajevo i ja kao gradonačelnik prihvatimo pokroviteljstvo nad svečanom bh. premijerom filma \’Na putu\’ Jasmile Žbanić, 25. veljače u dvorani \’Zetra\’“, istaknuo je gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen na press konferenciji održanoj danas u Meeting Pointu. Gradonačelnik je kazao da su Jasmila Žbanić i njezini filmovi najbolji  veleposlanici zemlje za koju se kao gradonačelnik zalaže. „Na svoj diskretan način Jasmila Žbanić suočava nas s temama od kojih bi dobar dio društva želio pobjeći i meni je veoma drago da sam kao gradonačelnik bio u prilici da pomognem tako što će poslije njemačke i međunarodne njezin novi film vidjeti i sarajevska i bh. publika“, rekao je Behmen.

Dogradonačelnik Kamočaji pozdravio sudionika Zimskih paraolimpijskih igara u Vankuveru 2010. godine

Zamjenik gradonačelnika Igor Kamočaji danas je upriličio prijem za predstavnike Paraolimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine  povodom sudjelovanja najboljeg sportiste invalida BiH Nijaza Memića na Zimskim paraolimpijskim igrama u Vankuveru. Dogradonačelnik Kamočaji je čestitao Paraolimpijskom komitetu Bosne i Hercegovine i Ski klubu „Spid“ na dosadašnjim uspjesima koji su omogućili njihovom predstavniku sudjelovanje na Zimskim paraolimpijskim igrama, te istaknuo da ovi rezultati imaju veliki značaj za grad Sarajevo i državu BiH.