Одржана 16. сједница Градског вијећа Града Сарајева

Градско вијеће Града Сарајева је на својој 16. сједници донијело Одлуку о разрјешењу члана Комисије за односе са вјерским заједницама и црквама  Градског вијећа Града Сарајева Жељка Лера из СДП-а, а на његово мјесто Градско вијеће је именовало вијећницу  Ану Балтић из СПУ-а. Такође, дужности је разријешен и члан Комисије за људска права и слободе Градског вијећа Града Сарајева Ферид Буљубашић из СДП-а, а на  његово мјесто је  именован Милош Драган. Градско вијеће је изабрало Ану Балтић за  замјеницу предсједавајућег Мандатно-имунитетске комисије Градског вијећа Града Сарајева, те Мешу Селимовића за замјеника предсједавајућег Комисије за равноправност полова Градског вијећа Града Сарајева.

Сарајево – глобални форензички центар

Градоначелник Сарајева Алија Бехмен примио је данас представнике Међународне комисије за нестала лица (ИЦМП) са којима је разговарао о плану ове организације да у Сарајеву формира глобално сједиште и форензичку лабораторију за цијели свијет. Успостављање сједишта ИЦПМ-а у Босни и Херцеговини резултирало би формирањем свјетског центра изврсности форензичких наука и сталним запослењем за више од 100 држављана БиХ, укључујући и додатно запослење у компанијама чије услуге користи ИЦМП. Kathryne Bomberger, генерална директорица ИЦМП-а за цијели свијет, нагласила је да је један од проблема у остваривању ове идеје изналажење локације у Сарајеву на којој би у будућности било смјештено сједиште и специјализирана лабораторија за ДНК анализу.

Градоначелник Бехмен честитао Васкрс и Ускрс

Градоначелник Сарајева Алија Бехмен је у поводу предстојећих празника Васкрса и Усркрса у своје и у име Града Сарајева упутио искрене честитке митрополиту Дабробосанске митрополије Николају Мрђи и надбискупу Врхбосанске надбискупије кардиналу Винку Пуљићу, са жељом да ове празнике прославе у миру, љубави и радости. «Нека ови празници наде и оптимизма подстакну све људе да у духу искрене бриге за ближње истрају у залагању за појединачно и опће добро, сарађујући у томе са свима који теже изградњи сигурнијег, праведнијег и бољег живота за све у нашем граду», истакнуо је градоначелник Бехмен у честиткама.

Прес конференција поводом обиљежавања Дана града Сарајева и одржавања “Дана културе Прага у Сарајеву”

У петак 02.04.2010. године, са почетком у 11.00 часова, одржаће се прес конференција на којој ће се званично представити Програм обиљежавања 6. априла, Дана града Сарајева у 2010. години, као и Програм “Дани културе Прага у Сарајеву”. На прес конференцији новинарима ће се у име Града Сарајева обратити замјеник градоначелника Мирослав Живановић и, уједно, предсједник Извршног одбора за обиљежавање Дана града, те Бењамин Исовић, савјетник градоначелника за културу. Програм манифестације “Дани културе Прага у Сарајеву” представиће Ирена Готзова, замјеница амбасадора Републике Чешке у БиХ.