Otvorena izložba \”Na putu do tvrđave\”

Prigodom obilježavanja stote obljetnice rođenja istaknutog bh. pisca Meše Selimovića u galeriji "Mak" večeras je otvorena izložba "Na putu do tvrđave" autora Medhije Maglajlić i Nedima Mušovića. Izložbu, koju sačinjavaju originalni rukopisi, primjerci i prijepisi djela Meše Selimovića, kao i osobne piščeve prepiske s kolegama i prijateljima, ali i mnoštvo njegovih fotografija, otvorio je gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen. Behmen je istaknuo kako o značaju Selimovićevih djela u svjetskim razmjerima ne treba puno govoriti.

Poziv za 17. sjednicu Gradskog vijeća Grada Sarajeva

Na temelju članka 35. stavak 1.b. Poslovnika Gradskoga vijeća Grada Sarajeva (“Službene novine Kantona Sarajevo”, broj 28/09),  sazivam 17. SJEDNICU
GRADSKOGA VIJEĆA GRADA SARAJEVA. Sedamnaesta sjednica Gradskoga vijeća Grada Sarajeva održat će se u utorak, 27. 04. 2010. godine, u 10.00 sati,  u objektu  Grada Sarajeva – Ovalna sala Gradskoga vijeća, ulica Hamdije Kreševljakovića br. 3/1.

Održan Međunarodni znanstveni skup posvećen Meši Selimoviću

Znanstveni skup posvećen novim čitanjima Meše Selimovića upriličen je u Akademiji nauka i umjetnosti BiH danas na dan piščevog rođenja. Organizatori kako znanstvenoga skupa, tako i trodnevne manifestacije koja je otvorena 24. travnja u Tuzli, jesu Akademija nauka i umjetnosti BiH zajedno sa suorganizatorima: PEN Centar BiH, Grad Sarajevo i Općina Tuzla. Međunarodni znanstveni skup koji se održavao pod motom “Ako čovjek izabere put mržnje- nema mu spasa” okupio je književne teoretičare, slaviste iz Bosne i Hercegovine, Njemačke, Hrvatske, Austrije, Engleske, SAD-a.