Održan Međunarodni znanstveni skup posvećen Meši Selimoviću

Znanstveni skup posvećen novim čitanjima Meše Selimovića upriličen je u Akademiji nauka i umjetnosti BiH danas na dan piščevog rođenja. Organizatori kako znanstvenoga skupa, tako i trodnevne manifestacije koja je otvorena 24. travnja u Tuzli, jesu Akademija nauka i umjetnosti BiH zajedno sa suorganizatorima: PEN Centar BiH, Grad Sarajevo i Općina Tuzla. Međunarodni znanstveni skup koji se održavao pod motom “Ako čovjek izabere put mržnje- nema mu spasa” okupio je književne teoretičare, slaviste iz Bosne i Hercegovine, Njemačke, Hrvatske, Austrije, Engleske, SAD-a.

Poziv za 17. sjednicu Gradskog vijeća Grada Sarajeva

Na temelju članka 35. stavak 1.b. Poslovnika Gradskoga vijeća Grada Sarajeva (“Službene novine Kantona Sarajevo”, broj 28/09),  sazivam 17. SJEDNICU
GRADSKOGA VIJEĆA GRADA SARAJEVA. Sedamnaesta sjednica Gradskoga vijeća Grada Sarajeva održat će se u utorak, 27. 04. 2010. godine, u 10.00 sati,  u objektu  Grada Sarajeva – Ovalna sala Gradskoga vijeća, ulica Hamdije Kreševljakovića br. 3/1.

Otvorena izložba \”Na putu do tvrđave\”

Prigodom obilježavanja stote obljetnice rođenja istaknutog bh. pisca Meše Selimovića u galeriji "Mak" večeras je otvorena izložba "Na putu do tvrđave" autora Medhije Maglajlić i Nedima Mušovića. Izložbu, koju sačinjavaju originalni rukopisi, primjerci i prijepisi djela Meše Selimovića, kao i osobne piščeve prepiske s kolegama i prijateljima, ali i mnoštvo njegovih fotografija, otvorio je gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen. Behmen je istaknuo kako o značaju Selimovićevih djela u svjetskim razmjerima ne treba puno govoriti.