Izvanredna sjednica Gradskog vijeća Grada Sarajeva

Na temelju članka 70. stavak 2. i 6. Poslovnika Gradskoga vijeća Grada Sarajeva (“Službene novine Kantona Sarajevo”, broj 28/09), sazivam IZVANREDNU SJEDNICU GRADSKOGA VIJEĆA GRADA SARAJEVA. Izvanredna sjednica Gradskoga vijeća Grada Sarajeva održat će se u četvrtak, 29. 04. 2010. godine u 09.00 sati,  u objektu  Grada Sarajeva – Ovalna sala Gradskoga vijeća, ulica Hamdije Kreševljakovića br. 3/1.

Izjava za medije gradonačelnika Sarajeva povodom najave događaja u Dobrovoljačkoj 1992.

Povodom informacija objavljenih u domaćim medijima koje se odnose na organizaciju šetnje i obilježavanje sukoba između legalnih oružanih snaga Republike Bosne i Hercegovine, s jedne, i okupatorskih snaga Jugoslavenske narodne armije, s druge strane, 3. svibnja 1992. godine, koju je najavio takozvani Pododbor za obilježavanje stradanja pripadnika JNA u nekadašnjoj Dobrovoljačkoj ulici danas sam uputio zahtjev ministru unutarnjih poslova Kantona Sarajevo da zabrani održavanje toga skupa. Dužan sam građanima Sarajeva objasniti razloge i motive te odluke.

Behmen – Mijatoviću: Obilježavanje događaja u Dobrovoljačkoj bilo bi uvreda za sve nevine žrtve Sarajeva

Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen uputio je danas dopis Željku Mijatoviću, ministru unutarnjih poslova Kantona Sarajevo, povodom sporazuma s MUP-om Republike Srpske i takozvanim Pododborom za obilježavanje stradanja pripadnika JNA da 3. svibnja u Dobrovoljačkoj ulici bude obilježeno navodno stradanje pripadnika JNA u Dobrovoljačkoj 1992. godine. Gradonačelnik zahtijeva od MUP-a KS da tu odluku, o kojoj nije bio zvanično obaviješten i za koju je saznao iz medija, MUP KS razmotri i najavljenu posjetu zabrani, odnosno povuče suglasnost ako je ona već izdata.

Obilježavanje 1. svibnja prvi put u organizaciji Gradske uprave

Obilježavanje 1. svibnja, Međunarodnoga praznika rada, za građane Sarajeva bit će organizirano u Vilsonovom šetalištu prvi put u organizaciji Gradske uprave. Na donošenje ovakve odluke rukovodstvo se Grada opredijelilo kako bi građankama i građanima, djeci i omladini, radnicima i umirovljenicima, te građanima koji su u potrazi za poslom, upriličilo sadržajan i interesantan vikend, koji će svakako većina njih provesti u Sarajevu zbog nemogućnosti da kao u ranija vremena  navedeni praznik obilježe u krugu obitelji i prijatelja na urancima sarajevskih izletišta ili putovanjima na atraktivne turističke destinacije. Trenutačno rukovodstvo Grada, koje je trajno opredijeljeno za baštinjenje načela i vrijednosti za koje se desetljećima zalažu radnički pokreti, organiziranjem obilježavanja Prvog svibnja, ujedno želi uputiti apel za: