Počinje snimanje terena

Gradsko je vijeće Grada Sarajeva na sjednici održanoj 30.03.2010. godine usvojilo odluke o pristupanju izradi tri regulacijska plana: „Koševsko Brdo“, „Kovačići“ i „Kovačići-Centar“.U narednom razdoblju otpočinju aktivnosti na snimanju postojećeg stanja (ažuriranje geodetskih podloga, geološki istražni radovi, ankete na terenu), te apeliramo da građani to omoguće radi što kvalitetnijeg postupka izrade navedenih planova.

Gradska uprava poziva građane na zajedničko obilježavanje 1. svibnja u Vilsonovom šetalištu

Gradska uprava Grada Sarajeva poziva građane na zajedničko druženje i obilježavanje 1. svibnja, Međunarodnoga praznika rada, sutra u Vilsonovom šetalištu. Organizator Gradska uprava pripremio je program koji na određen način nosi sinonim obiteljskoga dana:

• Buđenje grada od 6 do 8 sati uz Sarajevo Drum Orchestra. Oni će svirati i voziti se na kamionu gradskim ulicama kako bi tradicionalno probudili grad.

• Okupljanje građana u Vilsonovom šetalištu počinje od 9 do 10 sati kada je predviđena jutarnja kava kojoj će nazočiti i sam gradonačelnik Alija Behmen, kao i ostalo rukovodstvo Grada. Uz muziku DJ Neše i Sarajevo Drum Orchestra svi su dobrodošli na šalicu kave iz velike džezve čiju nam je organizaciju pomogao kazandžija Nasir Jabučar.

Priznanje Vatrogasnoga saveza KS Gradu Sarajevu

Predsjedatelj Gradskoga vijeća Grada Sarajeva Željko Ler i zamjenik gradonačelnika Miroslav Živanović upriličili su danas prijem za predstavnike Vatrogasnoga saveza KS čiji je predsjednik Tajib Pašić uručio priznanja za doprinos Grada Sarajeva i gradonačelnika Alije Behmena kvalitetnijem radu dragovoljnih vatrogasnih društava u 2009. godini. „Upravni odbor našega Saveza donio je odluku da ovim priznanjem zahvalimo Gradu Sarajevu i gradonačelniku Behmenu koji su svojom kontinuiranom potporom prepoznali našu djelatnost kao humanu i koji su u nama prepoznali partnera koji je sposoban pomoći ne samo kad je riječ o požaru ili elementarnoj nepogodi, već i u svakoj drugoj situaciji" – istaknuo je predsjednik Pašić i ukazao na veliki entuzijazam članova šest dragovoljnih vatrogasnih društava koja djeluju u sklopu ovoga saveza.

Poziv na prijem za predstavnike Vatrogasnog saveza KS

U petak, 30.04.2010. u 10 sati, gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen i predsjedatelj Gradskoga vijeća Grada Sarajeva Željko Ler upriličit će prijem za predstavnike Vatrogasnoga saveza Kantona Sarajevo.Tom će prigodom predstavnici Vatrogasnoga saveza uručiti gradonačelniku i predsjedatelju Gradskoga vijeća priznanje Saveza za doprinos i razvtak vatrogastva u 2009. godini.

Gradsko vijeće Grada Sarajeva podržalo Behmenov zahtjev o zabrani skupa u Dobrovoljačkoj

Gradsko vijeće Grada Sarajeva je na danas održanoj izvanrednoj sjednici, a koju je inicirao gradonačelnik Sarajeva, podržalo jučerašnji zahtjev Alije Behmena da se ne dozvoli obilježavanje pogibije vojnika JNA u Dobrovoljačkoj 1992. godine. U izjavi koja je jednoglasno usvojena Gradsko vijeće traži da se ne dozvoli politička demonstracija i manipuliranje žrtvama. Gradsko vijeće u ovome događaju prepoznaje politički čin provokacije i pokušaj revidiranja povijesti agresije na Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu.

Izvanredna sjednica Gradskog vijeća Grada Sarajeva

Na temelju članka 70. stavak 2. i 6. Poslovnika Gradskoga vijeća Grada Sarajeva (“Službene novine Kantona Sarajevo”, broj 28/09), sazivam IZVANREDNU SJEDNICU GRADSKOGA VIJEĆA GRADA SARAJEVA. Izvanredna sjednica Gradskoga vijeća Grada Sarajeva održat će se u četvrtak, 29. 04. 2010. godine u 09.00 sati,  u objektu  Grada Sarajeva – Ovalna sala Gradskoga vijeća, ulica Hamdije Kreševljakovića br. 3/1.

Izjava za medije gradonačelnika Sarajeva povodom najave događaja u Dobrovoljačkoj 1992.

Povodom informacija objavljenih u domaćim medijima koje se odnose na organizaciju šetnje i obilježavanje sukoba između legalnih oružanih snaga Republike Bosne i Hercegovine, s jedne, i okupatorskih snaga Jugoslavenske narodne armije, s druge strane, 3. svibnja 1992. godine, koju je najavio takozvani Pododbor za obilježavanje stradanja pripadnika JNA u nekadašnjoj Dobrovoljačkoj ulici danas sam uputio zahtjev ministru unutarnjih poslova Kantona Sarajevo da zabrani održavanje toga skupa. Dužan sam građanima Sarajeva objasniti razloge i motive te odluke.

Behmen – Mijatoviću: Obilježavanje događaja u Dobrovoljačkoj bilo bi uvreda za sve nevine žrtve Sarajeva

Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen uputio je danas dopis Željku Mijatoviću, ministru unutarnjih poslova Kantona Sarajevo, povodom sporazuma s MUP-om Republike Srpske i takozvanim Pododborom za obilježavanje stradanja pripadnika JNA da 3. svibnja u Dobrovoljačkoj ulici bude obilježeno navodno stradanje pripadnika JNA u Dobrovoljačkoj 1992. godine. Gradonačelnik zahtijeva od MUP-a KS da tu odluku, o kojoj nije bio zvanično obaviješten i za koju je saznao iz medija, MUP KS razmotri i najavljenu posjetu zabrani, odnosno povuče suglasnost ako je ona već izdata.