Zvanično postavljen postament s imenima ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992.-1995. na Spomen-obilježje u Velikom parku

U nazočnosti roditelja ubijene djece, predstavnika vlasti i građana danas je u Velikom parku zvanično postavljen postament s imenima na Spomen-obilježje ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992.-1995. Na postamentu se nalaze imena 521 ubijenog djeteta u opkoljenom Sarajevu 1992.-1995. u okviru prve faze projekta, koji će se nastaviti. U 11.00 sati položeno je cvijeće na Spomen-obilježje, a potom se nazočnima obratio predsjednik Udruge roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992.-1995., nakon čega je uslijedilo otkrivanje postamenta s imenima ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992.-1995.

Abrahamov karavan s umjetničkim projektom “Anđeo kultura” stigao u Sarajevo

Abrahamov karavan s umjetničkim projektom “Anđeo kultura”, koji je 3. svibnja 2010. krenuo iz Essena (Njemačka) preko Pecsi (Mađarska) do Istanbula (Turska), kako bi ovim simbolom tolerancije i sporazumijevanja povezao europske glavne gradove kulture 2010., stigao je danas u Sarajevo. „Putujući točak“ Abrahamovog karavana točno u podne krenuo je ispred sarajevske Katedrale i kretao se ulicom Ferhadija do Begove džamije, zatim ulicom Prote Bakovića do Stare pravoslavne crkve, i na kraju ulicom Mula Mustafe Bašeskije do Muzeja Jevreja BiH (Stari hram). Na ovom mjestu, prema iskazanoj želji autora umjetnika Carmen Dietrich i Gregora Mertena, osigurano je postavljanje instalacije trajne intarzije, nakon čega se Karavan ulicom Ferhadija vratio do Katedrale. Ovom je činu nazočio i gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen, te veleposlanik SR Njemačke u BiH Joachim Schmidt. Gradska uprava Grada Sarajeva podržala je ovaj projekt budući da se Sarajevo namjerava kandidirati za Europsku prijestolnicu kulture.