Gradonačelnik Behmen otvorio retrospektivnu izložbu povodom stote obljetnice rođenja Voje Dimitrijevića

Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen večeras je u Umjetničkoj galeriji BiH otvorio reprezentativnu izložbu djela posvećenu obilježavanju stote obljetnice rođenja sarajevskog, beogradskog, pariškog, a uz sve to bosanskohercegovačkog, europskog i svjetskog slikara Voje Dimitrijevića. „Sarajevo treba biti ponosno jer je iznjedrilo iznimnog likovnog stvaratelja, ali i velikog i divnog čovjeka, socijalista, humanista i antifašista, čije su progresivne ideje bile temelj Vojine političke, umjetničke i životne filozofije“, istaknuo je gradonačelnik. Prvi Vojini pejsaži su slike dječaka koje svaki dan vidi iz svoje rodne kuće sa Babića bašče, dok su mu crteži ispunjeni čudesnim šarama sa umjetničkih predmeta njegova oca kujundžije. Pejsažima će se uvijek vraćati, jer priroda je za njega istina. U prirodi nema laži, licemjerstva, podvala, i u njoj, kako je znao reći, nalazi draž i emociju za svoje slike.

Gradonačelnik primio ombudsmene nacionalnih mehanizama za zaštitu ljudskih prava iz zemalja regiona

Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen danas je upriličio prijem za ombudsmene za ljudska prava Bosne i Hercegovine i ombudsmene nacionalnih mehanizama za zaštitu ljudskih prava iz Crne Gore, Republike Hrvatske, FRY Makedonije, Republike Slovenije, Republike Srbije i AP Vojvodine. Ombudsmeni iz zemalja regije ujedno su sudionici Konferencije pod nazivom „Eliminacija diskriminacije u regionu, uloga institucija za zaštitu ljudskih prava i modeli regionalne suradnje“ koja se 18. i 19. svibnja održava u Sarajevu u organizaciji Institucije ombudsmena za ljudska prava Bosne i Hercegovine. Gradonačelnik Behmen je naglasio kako je stalni dijalog između vladinih institucija i institucija za zaštitu ljudskih prava imperativ bez kojeg nijedno društvo danas ne može opstati. Grad Sarajevo u okviru svojih mjerodavnosti osigurava zaštitu ljudskih prava, između ostalog, kroz proces vraćanja svoje imovine i mjerodavnosti.

Sredstvima Grada rekonstruirana i popločana ulica Bravadžiluk

Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen i načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić danas su presjecanjem vrpce ozvaničili završetak radova na rekonstrukciji i popločavanju ulice Bravadžiluk. „Ovaj je projekt rezultat uspješne suradnje Grada Sarajeva i Općine Stari Grad. Ulica Bravadžiluk, nekada ulica bravara, danas predstavlja svojevrsni gastronomski kutak na Baščaršiji“, istaknuo je gradonačelnik Behmen te dodao kako će Grad Sarajevo i ubuduće financijski podupirati projekte koje će, radi podizanja kvalitete života građana, realizirati u partnerstvu s gradskim općinama.