Održana 18. sjednica Gradskoga vijeća Grada Sarajeva

Odavanjem počasti minutom šutnje ubijenoj mladosti na Tuzlanskoj kapiji, koji su izgubili svoje živote 25. svibnja 1995. godine, počela je 18. sjednica Gradskoga vijeća Grada Sarajeva  kojom je predsjedao Željko Ler. Gradski su vijećnici  usvojili  Odluku o dopuni Odluke o priznanjima i nagradi Grada Sarajeva. Uručivanje dodijeljenih priznanja i nagrada vrši se dva puta godišnje i to na svečanim sjednicama Gradskoga vijeća Grada Sarajeva, povodom Dana Grada Sarajeva – 6. travnja i Dana državnosti Bosne i Hercegovine – 25. studenoga. Prihvaćena je Odluka o sufinanciranju kulturne manifestacije od posebnog interesa za Grad Sarajevo i imenovanju člana Organizacijskoga odbora manifestacije „49. sarajevski dani poezije“.

Zamjenik gradonačelnika Kamočaji položio cvijeće ispred Spomenika maršalu Titu

Zamjenik gradonačelnika Sarajeva Igor Kamočaji položio je cvijeće ispred Spomenika maršalu Titu u parku Kampusa Univerziteta u Sarajevu. Cvijeće je položeno povodom Dana mladosti, blagdana koji se u bivšoj SFRJ slavio 25. svibnja povodom Titovog rođendana. Na taj dan su mladići i djevojke iz cijele bivše Jugoslavije Titu predavali Štafetu mladosti kao simbol predanosti tekovinama Josipa Broza Tita.

Gradsko vijeće jednoglasno usvojilo inicijativu SDP-a o izgradnji memorijalnoga centra žrtvama opsade Sarajeva

Gradsko vijeće Grada Sarajeva danas je na održanoj 18. sjednici jednoglasno prihvatilo inicijativu Kluba vijećnika SDP-a o izgradnji Memorijala žrtvama opsade Sarajeva 1992-1995. Ovom je inicijativom Vijeće zadužilo  gradonačelnika i Povjerenstvo za spomenike da pripreme odluku o izgradnji ovoga centra. U inicijativi je istaknuto kako Grad Sarajevo i 15 godina poslije rata nema točne podatke i popis žrtava u opkoljenome Sarajevu. U gradu je postavljeno na desetine spomen-ploča stradalim tijekom opsade, koje se nalaze na nepristupačnim mjestima, a izraženo je i nepostojanje jedinstvenog načina njihove izrade i održavanja.