Одржана 18. сједница Градског вијећа Града Сарајева

Одавањем почасти минутом шутње убијеној младости на Тузланској капији, који су изгубили своје животе 25. маја 1995. године, почела је 18. сједница Градског вијећа Града Сарајева  којом је предсједавао Жељко Лер.
Градски вијећници су  усвојили  Одлуку о допуни Одлуке о признањима и награди Града Сарајева. Уручивање додијељених признања и награда врши се два пута годишње и то на свечаним сједницама Градског вијећа Града Сарајева, поводом Дана Града Сарајева- 6. априла и Дана државности Босне и Херцеговине – 25. новембра. Прихваћена је Одлука о суфинансирању културне манифестације од посебног интереса за Град Сарајево и именовању члана Организационог одбора манифестације „49. сарајевски дани поезије“.

Замјеник градоначелника Камочаји положио цвијеће испред Споменика маршалу Титу

Замјеник градоначелника Сарајева Игор Камочаји положио је цвијеће испред Споменика маршалу Титу у парку Кампуса Универзитета у Сарајеву.
Цвијеће је положено поводом Дана младости, празника који се у бившој СФРЈ славио 25. маја поводом Титовог рођендана. На тај дан младићи и дјевојке из цијеле бивше Југославије Титу су предавали Штафету младости као симбол преданости тековинама Јосипа Броза Тита.

Градско вијеће једногласно усвојило иницијативу СДП-а о изградњи меморијалног центра жртвама опсаде Сарајева

Градско вијеће Града Сарајева данас је на одржаној 18. сједници једногласно прихватило иницијативу Клуба вијећника СДП-а о изградњи Меморијала жртвама опсаде Сарајева 1992-1995. Овом иницијативом Вијеће је задужило  градоначелника и Комисију за споменике да припреме одлуку о изградњи овог центра. У иницијативи је истакнуто да Град Сарајево и 15 година послије рата нема тачне податке и попис жртава у опкољеном Сарајеву. У граду је постављено на десетине спомен-плоча страдалим током опсаде, које се налазе на неприступачним мјестима, а изражено је и непостојање јединственог начина њихове израде и одржавања.