Otkrivena spomen-ploča posvećena logorašima Nahoreva

Udruga logoraša općina Stari Grad i Centar, u suradnji sa Vijećem Mjesne zajednice „Pionirska dolina-Nahorevo“, u subotu 19. lipnja 2010. godine ispred paviljona Javne ustanove Psihijatrijske bolnice Jagomir (Nahorevska 248) organizirali su otkrivanje spomen-ploče posvećene svim logorašima s područja Nahoreva, koji su tijekom proteklog  rata bili zatočeni u prostorijama ove bolnice. Osim mnogobrojnih građana i bivših logoraša s ovoga područja ceremoniji su nazočili Igor Kamočaji – zamjenik gradonačelnika Sarajeva, dok su u ime Općine Centar nazočili: Fahrudin Kurtović – v.d. tajnik općinskoga tijela uprave, Adil Katica – pomoćnik načelnika za lokalnu samoupravu, Velija Katica – vijećnik Općinskoga vijeća Centar – koji su otkrili spomen-obilježje, te Hamza Đulaga – pomoćnik načelnika za pitanja branitelja. Tijekom ceremonije predstavnici Saveza udruga logoraša Kantona Sarajevo te Udruge logoraša općina Vogošća, Stari Grad i Centar položili su cvijeće ispred spomen-ploče.

Kamočaji primio izaslanstvo novoga rukovodstva KK „Bosna“

Zamjenik gradonačelnika Sarajeva Igor Kamočaji primio je danas izaslanstvo novoga rukovodstva KK „Bosna“, koju su činili Admir Bukva, ravnatelj KK „Bosna“, Spaho Almir i Suad Ećo, članovi UO KK „Bosna“, te Slaven Kovačević, generalni tajnik USD „Bosna“. Tom je prigodom izaslanstvo prezentiralo ciljeve novoga rukovodstva koji se temelje na podizanju ovoga košarkaškog kluba na razinu na kojoj je bio prije rata, omasovljavanju sporta kroz omladinski pogon KK „Bosna“, kao i uspostavljanju kontakata s talentima diljem BiH. Admir Bukva, ravnatelj KK „Bosna“, upoznao je zamjenika gradonačelnika s problemima s kojima se ovaj klub susreće. Glavni problem je što sportisti „Bosne“ rade u teškim uvjetima usljed nedostatka dvorane, odnosno, trenažnog prostora. Koliko nam je važno gdje će igrati prvi tim, isto toliko nam je važno gdje će raditi naš omladinski pogon koji zaslužuje mnogo bolje uvjete. Sale osnovnih škola nisu adekvatno rješenje, istaknuo je Bukva.

Živanović primio dogradonačelnika Linza

Zamjenik gradonačelnika Sarajeva Miroslav Živanović primio je danas zamjenika gradonačelnika Linza Klausa Lugera i predsjednika Vijeća stranaca u Gradu Linzu Irfada Husića, koji je podrijetlom iz BiH. Tijekom prijema razgovarano je o mogućnostima produbljivanja veza između Grada Sarajeva i Grada Linza, budući da je jedan od prioriteta Integracijskoga biroa Grada Linza, koji vodi dogradonačelnik Luger, uspostavljanje suradnje s gradovima iz zemalja odakle dolaze imigranti. „Na jesen u Linzu organiziramo veliki kongres koji će se baviti temama rehabilitacije osoba s invaliditetom. Želimo na kongresu okupiti organizacije iz gradova zemalja koje nisu članice EU, pa ovom prilikom upućujemo poziv i predstavnicima Sarajeva da sudjeluju na kongresu. Također je naša želja da povežemo po jednu strukovnu školu iz Sarajeva i Linza budući da u tim školama u Linzu ima dosta učenika bh. podrijetla, a to bi bio dobar način njihovog boljeg upoznavanja i povezivanja“, istaknuo je dogradonačelnik Linza.

Po 10.000 KM od Grada dragovoljnim vatrogasnim društvima „Novo Sarajevo – 1934“, „Alipašin most“, „Kenan Slinić“ Ilidža i „Tarčin“ Hadžići

Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen posjetio je danas Dragovoljno vatrogasno društvo „Novo Sarajevo – 1934“, i tom prilikom potpisao ugovore o financiranju programskih aktivnosti DVD „Novo Sarajevo – 1934“, „Alipašin most“ Novi Grad, „Kenan Slinić“ Ilidža i „Tarčin“ Hadžići. Shodno danas potpisanim ugovorima, ova su dragovoljna vatrogasna društva iz proračuna Grada Sarajeva dobila po 10.000 KM. „Ovo je kontinuirana potpora Grada dragovoljnim vatrogasnim društvima, a od ove godine podržavamo još dva društva iz takozvanih izvangradskih općina. Oni rade vrlo važan posao i to kao entuzijasti i zato im treba pomoći. Vatrogasci su davno svojim radom premašili entitetsku crtu i ja im na tome čestitam“, istaknuo je gradonačelnik Behmen.