Откривена спомен-плоча посвећена логорашима Нахорева

Удружење логораша општина Стари Град и Центар, у сарадњи са Савјетом Мјесне заједнице „Пионирска долина-Нахорево“, у суботу 19. јуна 2010. године испред павиљона Јавне установе Психијатријске болнице Јагомир (Нахоревска 248) организовали су откривање спомен-плоче посвећене свим логорашима са подручја Нахорева, који су током протеклог  рата били заробљени у просторијама ове болнице. Осим многобројних грађана и бивших логораша са овог подручја церемонији су присуствовали Игор Камочаји – замјеник градоначелника Сарајева, док су у име Општине Центар присуствовали: Фахрудин Куртовић – в.д. секретар општинског органа управе, Адил Катица – помоћник начелника за локалну самоуправу, Велија Катица – вијећник Општинског вијећа Центар – који су открили спомен-обиљежје, те Хамза Ђулага – помоћник начелника за борачка питања. Током церемоније представници Савеза удружења логораша Кантона Сарајево те Удружења логораша општина Вогошћа, Стари Град и Центар положили су цвијеће испред спомен-плоче.

Камочаји примио делегацију новог руководства КК „Босна“

Замјеник градоначелника Сарајева Игор Камочаји примио је данас делегацију новог руководства КК „Босна“, коју су чинили Адмир Буква, директор КК „Босна“, Спахо Алмир и Суад Ећо, чланови УО КК „Босна“, те Славен Ковачевић, генерални секретар УСД „Босна“. Том приликом делегација је презентовала циљеве новог руководства који се базирају на подизању овог кошаркашког клуба на ниво на којем је био прије рата, омасовљавању спорта кроз омладински погон КК „Босна“, као и успостављању контаката са талентима диљем БиХ. Адмир Буква, директор КК „Босна“, упознао је замјеника градоначелника са проблемима са којима се овај клуб сусреће. Главни проблем је што спортисти „Босне“ раде у тешким условима усљед недостатка дворане, односно, тренажног простора. Колико нам је важно гдје ће играти први тим, исто толико нам је важно гдје ће радити наш омладински погон који заслужује много боље услове. Сале основних школа нису адекватно рјешење, истакнуо је Буква.

Живановић примио доградоначелника Линца

Замјеник градоначелника Сарајева Мирослав Живановић примио је данас замјеника градоначелника Линца Клауса Лугера и предсједника Вијећа странаца у Граду Линцу Ирфада Хусића, који је поријеклом из БиХ. Током пријема разговарано је о могућностима продубљивања веза између Града Сарајева и Града Линца, с обзиром да је један од приоритета Интеграционог бироа Града Линца, који води доградоначелник Лугер, успостављање сарадње са градовима из земаља одакле долазе имигранти. „На јесен у Линцу организујемо велики конгрес који ће се бавити темама рехабилитације лица са инвалидитетом. Желимо на конгресу да окупимо организације из градова земаља које нису чланице ЕУ, па овом приликом упућујемо позив и представницима Сарајева да учествују на конгресу. Такође је наша жеља да повежемо по једну струковну школу из Сарајева и Линца с обзиром да у тим школама у Линцу има доста ученика бх. поријекла, а то би био добар начин њиховог бољег упознавања и повезивања“, истакнуо је доградоначелник Линца.

По 10.000 КМ од Града добровољним ватрогасним друштвима „Ново Сарајево – 1934“, „Алипашин мост“, „Кенан Слинић“ Илиџа и „Тарчин“ Хаџићи

Градоначелник Сарајева Алија Бехмен посјетио је данас Добровољно ватрогасно друштво „Ново Сарајево – 1934“, и том приликом потписао уговоре о финансирању програмских активности ДВД „Ново Сарајево – 1934“, „Алипашин мост“ Нови Град, „Кенан Слинић“ Илиџа и „Тарчин“ Хаџићи. Сходно данас потписаним уговорима, ова добровољна ватрогасна друштва из буџета Града Сарајева добила су по 10.000 КМ. „Ово је континуирана подршка Града добровољним ватрогасним друштвима, а од ове године подржавамо још два друштва из такозваних изванградских општина. Они раде врло важан посао и то као ентузијасти и зато им треба помоћи. Ватрогасци су давно својим радом премашили ентитетску линију и ја им на томе честитам“, истакнуо је градоначелник Бехмен.