Живановић разговарао са учесницима пројекта „Буниква“

Замјеник градоначелника Сарајева Мирослав Живановић примио је данас представнике Агенције за развој и сарадњу „Церебра“, омладинске организације из Бањалуке, која организује пројекат „Буниква“ уз подршку Алијансе цивлизација Уједињених нација и учеснике пројекта, младе из цијеле БиХ. На састанку је разговарано о акцијама које проводи Градска управа Града Сарајева, а које се тичу младих. Живановић их је упознао са административном структуром Сарајева те са  примјерима кршења Закона о принципима локалне самоуправе ФБиХ. Због тако уређених принципа самоуправе Град Сарајево нема ингеренцију над основним, али ни средњим образовањем.

Одржана прес конференција поводом одржавања Европске љетње школе о раду с младима

Данас је у Градској управи одржана прес конференција поводом одржавања Европске љетње школе о раду са младима, у организацији Града Сарајева и Њемачког друштва за техничку сарадњу – ГТЗ. Партнери у пројекту су: Град Келн, Град Беч и Министарство обитељи, бранитеља и међугенерацијске солидарности Републике Хрватске. Европска љетња школа о раду са младима одржаће се у Сарајеву у периоду од 26.06. до 3.07.2010. у хотелу „Астра Гарни“, а окупиће око 40 учесника из БиХ, региона и земаља ЕУ, владиних службеника који се баве питањима младих и невладиних омладинских радника.

Подршка Града манифестацији \”Трка против дроге 2010.\”

Град Сарајево подржао је манифестацију "Трка против дроге 2010." коју осми пут заредом у Сарајеву организују Општина Стари Град и Удружење за подршку ресоцијализацији зависних и излијечених од дроге (ПРОИ). Тим поводом сутра, 26.06.2010. у 9.15 часова у парку Атмејдан предсједавајући Градског вијећа Града Сарајева Жељко Лер и замјеник градоначелника Сарајева Игор Камочаи грађанима Сарајева ће дијелити књиге „ДЈЕЦА И ДРОГЕ – Читанка“,  аутора Боре Ђукановића. У спортском дијелу предвиђено је проглашење најбољих такмичара, гдје ће у име Града медаље и дипломе подијелити наш најуспјешнији олимпијац Неџад Фазлија, савјетник предсједавајућег Градског вијећа Града Сарајева.