Javna rasprava o Nacrtu RP „Crni Vrh“

Gradska služba za urbano planiranje obavješćuje zainteresirane građane da će se Javna rasprava o Nacrtu Regulacijskoga plana „Crni Vrh“ održati u ponedjeljak, 12. srpnja s početkom u 17.00 sati. Javna će se rasprava o ovome planskom dokumentu održati u prostorijama MZ Marijin Dvor – Crni Vrh, ul. Dolina broj 7.

Zamjenik gradonačelnika Kamočaji primio najuspješnijeg bh. atletičara Nedima Čovića

Zamjenik gradonačelnika Sarajeva Igor Kamočaji primio je danas Nedima Čovića, atletičara Atletskoga kluba „Sarajevo“, koji je nastupom na Timskom europskom prvenstvu održanom 19. i 20. lipnja ove godine na Malti postavio tri državna rekorda i tako postao najuspješniji bh. atletičar. Prijemu su nazočili i Vahida Kozić, šef struke, i Mehmed Lokmić, trener u AK „Sarajevo“. Dogradonačelnik je čestitao mladom atletičaru na uspjehu, uručio mu prigodan poklon, te istaknuo kako Nedim Čović na najbolji način promovira kako bh. sport, tako i grad Sarajevo i državu Bosnu i Hercegovinu. „Čovićevi dosadašnji rezultati ukazuju da je Sarajevo i BiH rasadnik mladih sportskih talenata“, kazao je Kamočaji te ukazao na potrebu sustavnoga rješavanja financiranja vrhunskih sportista.

Grad Sarajevo pokrovitelj performanse Zane Marjanović „8.372…“

„Kako bi jedan narod, država, Europa pa ako hoćete i svijet, bili zdravi, važno je da se gradi i razvija svijest o kolektivnom pamćenju. Upravo – Performansa \’8.372…\’ koja će biti izvedena u subotu, 10. srpnja, u Kamernome teatru 55. s početkom u 20 sati, predstavlja ritualnu performansu o kolektivnom pamćenju, relikvijem koje stvaraju glasovi glumaca koji broje žrtve srebreničke tragedije“, istaknula je priznata bh. glumica i autorica ovoga projekta na danas održanoj press konferenciji u Gradskoj upravi u povodu obilježavanja 15. obljetnice genocida u Srebrenici.