Замјеник градоначелника Камочаји примио најуспјешнијег бх. атлетичара Недима Човића

Замјеник градоначелника Сарајева Игор Камочаји примио је данас Недима Човића, атлетичара Атлетског клуба „Сарајево“, који је наступом на Тимском европском првенству одржаном 19. и 20. јуна ове године на Малти поставио три државна рекорда и тако постао најуспјешнији бх. атлетичар. Пријему су присуствовали и Вахида Козић, шеф струке, и Мехмед Локмић, тренер у АК „Сарајево“. Доградоначелник је честитао младом атлетичару на успјеху, уручио му пригодан поклон, те истакнуо да Недим Човић на најбољи начин промовише како бх. спорт, тако и град Сарајево и државу Босну и Херцеговину. „Човићеви досадашњи резултати указују да је Сарајево и БиХ расадник младих спортских талената“, казао је Камочаји те указао на потребу системског рјешавања финансирања врхунских спортиста.

Град Сарајево покровитељ перформанса Зане Марјановић „8.372…“

„Да би један народ, држава, Европа па ако хоћете и свијет, били здрави, важно је да се гради и развија свијест о колективном памћењу. Управо – Перформанс \’8.372…\’ који ће бити изведен у суботу 10. јула у Камерном театру 55. са почетком у 20 часова, представља ритуални перформанс о колективном памћењу, реликвијем које стварају гласови глумаца који броје жртве сребреничке трагедије“, истакнула је призната бх. глумица и ауторица овог пројекта на данас одржаној прес конференцији у Градској управи у поводу обиљежавања 15. годишњице геноцида у Сребреници.

Јавна расправа о Нацрту РП „Црни Врх“

Градска служба за урбано планирање обавјештава заинтересоване грађане да ће се Јавна расправа о Нацрту Регулационог плана „Црни Врх“ одржати у понедјељак, 12. јула са почетком у 17.00 часова. Јавна расправа о овом планском документу одржаће се у просторијама МЗ Маријин Двор – Црни Врх, ул. Долина број 7.