Evoluacijskp povjerenstvo EOK-a boravilo u radnome posjetu Sarajevu i Istočnom Sarajevu povodom kandidature za EYOWF 2015.

Izaslanstvo Evoluacijskoga povjerenstva Europskog olimpijskog komiteta koje je jučer stigla u radni posjet u Sarajevo povodom kandidature gradova Sarajevo i Istočno Sarajevo za organizaciju Europskog zimskog olimpijskog omladinskog festivala (EYOWF-a) 2015. obišlo je olimpijska borilišta na Igmanu, Bjelašnici i Jahorini, dvorane Zetru i Skenderiju, a prezentiran mu je audio-video materijal kandidature. Na Jahorini su danas nakon okončanja radnoga posjeta izjave za medije dali članovi Evoluacijskoga povjerenstva Europskog olimpijskog komiteta, predstavnici Grada Sarajeva i Grada Istočno Sarajevo, te Olimpijskoga komiteta BiH.

Živanović primio sudionike 4. međunarodne ljetne škole \”Ljudska prava i tranzicijska pravda\”

Zamjenik gradonačelnika Sarajeva Miroslav Živanović upriličio je danas prijem za 27 studenata iz 19 zemalja Europe, Brazila, Kurdistana i SAD – polaznike Četvrte međunarodne ljetne škole Sarajevo 2010 pod nazivom \”Ljudska prava i tranzicijska pravda\”. Škola se održava u Sarajevu do 7. kolovoza, pod pokroviteljstvom člana Predsjedništva BiH Željka Komšića i gradonačelnika Sarajeva Alije Behmena. Organizator škole je Udruga \”Pravnik\” u suradnji s Programom vladavine prava za jugoistočnu Europu Fondacije \”Konrad Adenauer\”. Poželjevši dobrodošlicu sudionicima škole, dogradonačelnik Živanović je istaknuo kako je Gradu Sarajevu bilo zadovoljstvo da podrži ljetnu školu jer Grad inače ulaže mnogo u znanje i edukaciju.