Održana je 20. sjednica Gradskoga vijeća Grada Sarajeva

Održana je 20. sjednica Gradskoga vijeća Grada Sarajeva, kojom  je predsjedao g. Željko Ler. Gradsko vijeće Grada Sarajeva usvojilo je Odluku o osnivanju Pravobraniteljstva Grada Sarajeva. Ovom se odlukom utvrđuje njegova mjerodavnost i organizacija rada, propisuje postupak za imenovanje, smjenjivanje i prestanak rada pravobranitelja, zamjenika pravobranitelja i uređuju druga pitanja glede rada Pravobraniteljstva. Gradski su vijećnici usvojili Odluku o davanju suglasnosti na Sporazum o namjeri osnivanja Javne ustanove „Muzej suvremene umjetnosti Ars Aevi Sarajevo“ s prihvaćenim prijedlozima iznesenim u diskusiji.

Zahvalnica Grada Sarajeva Ronaldu Smithu za pomoć invalidnim osobama grada Sarajeva i Bosne i Hercegovine

Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen uručio je danas Zahvalnicu Grada Sarajeva za pomoć invalidnim osobama grada Sarajeva i Bosne i Hercegovine Ronaldu Smithu, predstavniku američkih rotarijanaca (Rotary distrikta 7430 iz Istočne Pensilvanije, Rotary kluba Fremont iz Kalifornije, Rotary International i Međunarodne federacije za invalidska kolica) donatora 560 invalidskih kolica za invalidne osobe u Sarajevu i Bosni i Hercegovini. Gradonačelnik je u Gradskoj upravi danas upriličio prijem za gospodina Smitha, kojem su nazočili prof.dr Ajnija Omanić, predsjednica, i Fikret Žunić, tajnik Crvenoga križa Kantona Sarajevo, te Haso Hubijar, predsjednik Rotary kluba Sarajevo.

Evoluacijskp povjerenstvo EOK-a boravilo u radnome posjetu Sarajevu i Istočnom Sarajevu povodom kandidature za EYOWF 2015.

Izaslanstvo Evoluacijskoga povjerenstva Europskog olimpijskog komiteta koje je jučer stigla u radni posjet u Sarajevo povodom kandidature gradova Sarajevo i Istočno Sarajevo za organizaciju Europskog zimskog olimpijskog omladinskog festivala (EYOWF-a) 2015. obišlo je olimpijska borilišta na Igmanu, Bjelašnici i Jahorini, dvorane Zetru i Skenderiju, a prezentiran mu je audio-video materijal kandidature. Na Jahorini su danas nakon okončanja radnoga posjeta izjave za medije dali članovi Evoluacijskoga povjerenstva Europskog olimpijskog komiteta, predstavnici Grada Sarajeva i Grada Istočno Sarajevo, te Olimpijskoga komiteta BiH.

Živanović primio sudionike 4. međunarodne ljetne škole \”Ljudska prava i tranzicijska pravda\”

Zamjenik gradonačelnika Sarajeva Miroslav Živanović upriličio je danas prijem za 27 studenata iz 19 zemalja Europe, Brazila, Kurdistana i SAD – polaznike Četvrte međunarodne ljetne škole Sarajevo 2010 pod nazivom \”Ljudska prava i tranzicijska pravda\”. Škola se održava u Sarajevu do 7. kolovoza, pod pokroviteljstvom člana Predsjedništva BiH Željka Komšića i gradonačelnika Sarajeva Alije Behmena. Organizator škole je Udruga \”Pravnik\” u suradnji s Programom vladavine prava za jugoistočnu Europu Fondacije \”Konrad Adenauer\”. Poželjevši dobrodošlicu sudionicima škole, dogradonačelnik Živanović je istaknuo kako je Gradu Sarajevu bilo zadovoljstvo da podrži ljetnu školu jer Grad inače ulaže mnogo u znanje i edukaciju.

20. sjednica Gradskoga vijeća Grada Sarajeva

Na temelju članka 35. stavak 1.b. Poslovnika Gradskoga vijeća Grada Sarajeva (“Službene novine Kantona Sarajevo”, broj 28/09), sazivam 20. SJEDNICU GRADSKOGA VIJEĆA GRADA SARAJEVA. Dvadeseta sjednica Gradskoga vijeća Grada Sarajeva održat će se u utorak, 27.07.2010. godine u 10.00 sati, u objektu  Grada Sarajeva – Ovalna sala Gradskoga vijeća, ulica Hamdije Kreševljakovića br. 3/1. Uz poziv za sjednicu dostavlja se i Zapisnik o radu 19. sjednice Gradskoga vijeća Grada Sarajeva, održane 29.06.2010. godine. Za sjednicu predlažem sljedeći DNEVNI RED:

Živanović će primiti sudionike Međunarodne ljetne škole Sarajevo 2010

U utorak, 27.07.2010 u 13.30 sati, zamjenik gradonačelnika Sarajeva Miroslav Živanović upriličit će u Gradskoj upravi prijem za organizatore i sudionike Međunarodne ljetne škole Sarajevo 2010. Četvrta po redu Međunarodna ljetna škola Sarajevo 2010 održava se pod pokroviteljstvom Željka Komšića, člana Predsjedništva BiH, i Alije Behmena, gradonačelnika Sarajeva, a u organizaciji Udruge "Pravnik" i u suradnji s programom "Vladavina prava u jugoistočnoj Europi" Fondacije Konrad Adenauer.

Gradonačelnik Behmen oštro osudio posljednji napad na crkvu Svetog preobraženja Novo Sarajevo

Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen oštro osuđuje posljednji napad na crkvu Svetog preobraženja Gospodnjega u Novom Sarajevu. Gradonačelnik se obvezao da će založiti vlastiti utjecaj i autoritet u zaštitu ljudskih prava i sloboda svih građana Sarajeva, te smatra kako napadi na kuće molitve i mira, bez obzira na etničku i vjersku osobenost, u ovome gradu nikada neće imati pogodno tlo. Također, Behmen je obećao pomoć Grada Sarajeva u saniranju nastale štete na crkvi u Novom Sarajevu. Ujedno, od policijskih i tijela pravosuđa očekuje da otkriju počinitelja/e, primjereno kazne i o tome izvijeste javnost.

Suradnja Grada Sarajeva i Grada Korčule

Nakon sudjelovanja KPK \”Korčula\” i osovojenog prvog mjesta na Međunarodnom vaterpolo turniru \”IGRE MLADIH 2010\”, koji je održan u svibnju 2010. godine u Olimpijskom bazenu Sarajevo, nastavljena je suradnja između Grada Sarajeva i Grada Korčula. Na poziv gradonačelnika Korčule Mirka Duhovića, prve večeri (23.07.2010.) programa XV. međunarodnog Marko Polo Festivala, revijom \”Put svile\” iz kolekcije \”AR\” predstavili su se mladi bh. dizajneri predvođeni gospođom Amelom Radan. Druge večeri, u natjecateljskom dijelu, nastupila je skupina \”EKSTRA 2000\” iz Travnika s pjesmom \”Duboko u srcu Sarajevo spava\”.

Indonezija uskoro otvara veleposlanstvo u Sarajevu

Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen sa zamjenicima Miroslavom Živanovićem i Igorom Kamočajijem primio je danas u Gradskoj upravi izaslanstvo Ministarstva vanjskih poslova Republike Indonezije, koje je predvodila gospođa Retno Lestari Priansari, načelnica Generalne direkcije za Ameriku i Europu, a u izaslanstvu je bio i nerezidentni veleposlanik za BiH, NJ.E. Mangasi Sihombing. Indonezijsko veleposlanstvo upoznalo je čelnike Grada Sarajeva s namjerama njihove Vlade da uskoro otvori veleposlanstvo u Sarajevu.

Grad i Općina Centar i u ovoj godini nastavljaju projekt sanacije Koševskog potoka

Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen i načelnik Općine Centar Dževad Bećirević potpisali su danas Ugovor o sufinanciranju projekta sanacije Koševskoga potoka. Ukupna vrijednost projekta je 150.000 KM, od čega je Grad osigurao 100.000, a Općina Centar 50.000 KM. “Grad Sarajevo u partnerstvu s Općinom Centar nastavlja uspješnu suradnju na realizaciji ovoga projekta. U ovoj je godini planirano izvođenje radova sanacije Koševskoga potoka na dionici od kraja zacjevljenja (Alipašina džamija) do ušća u rijeku Miljacku, potom postavljanje zaštitne rešetke na ulazu u zacijevljenu regulaciju u Pionirskoj dolini, te izrada glavnoga projekta regulacije korita Koševskoga potoka na dionici ušća Brekin potok-Psihijatrijska klinika”, istaknuo je gradonačelnik Behmen.