Odavanje počasti na Dan šehida

Na Dan šehida, u petak 10.09.2010. godine u 10.00 sati, zamjenici gradonačelnika Miroslav Živanović i Igor Kamočaji, u ime Grada Sarajeva, položit će cvijeće i odati počast poginulim braniteljima i šehidima na Mezarju Kovači. Pozivamo Vašeg novinara i fotoreportera/snimatelja da zabilježe ovaj događaj.

Gradonačelnik dr. Behmen čestitao Roš Hašan – Jevrejsku novu godinu

Gradonačelnik Sarajeva dr. Alija Behmen u svoje i u ime Grada Sarajeva uputio je čestitku povodom Roš Hašana – Jevrejske nove godine Jakobu Finciju, predsjedniku Jevrejske zajednice BiH, i Borisu Kožemjakinu, predsjedniku Jevrejske općine Sarajevo. „Vama i svim Jevrejima Sarajeva i Bosne i Hercegovine upućujem najsrdačnije čestitke u povodu blagdana Roš Hašana – Jevrejske nove godine, sa željom da ga provedete u miru, dobrom zdravlju i obiteljskoj sreći“, istaknuo je, između ostalog, gradonačelnik Behmen u svojoj čestitki.

Gradonačelnik primio prof.dr Michaela von Hauffa, njemačkoga eksperta za socijalnu tržišnu ekonomiju

Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen sa zamjenicima Miroslavom Živanovićem i Igorom Kamočajijem primio je danas u Gradskoj upravi prof.dr Michaela von Hauffa, šefa Katedre za ekonomiju, ekonomsku politiku i međunarodne ekonomske odnose na Tehničkom sveučilištu Keiserslautern u Njemačkoj, i dr. Paula Pascha, ravnatelja Ureda za BiH Friedrich-Ebert-Stiftunga, koji je s Ekonomskim institutom Sarajevo jučer u Sarajevu organizirao okrugli sto o temi „Od socijalne do održive tržišne ekonomije”. Gost uvodničar ovoga okruglog stola bio je upravo prof. Michael von Hauff, koji je i savjetnik nekoliko zemalja po pitanju održivoga razvitka. Predstavivši svoj koncept strategije održivoga razvitka, utemeljen na jednakom uvažavanju ekološke, ekonomske i društvene dimenzije razvitka, profesor Hauff, zajedno sa dr. Paschom, tokom današnjeg prijema iskazao je spremnost pomoći Gradu Sarajevu u izradi strategije održivoga razvitka.

Dogradonačelnik Kamočaji uručio sportsku opremu igračima FK „Koševsko Brdo“

Sportska oprema, koju čine nogometne lopte i markeri za treninge, donacija je Grada Sarajeva koju je zamjenik gradonačelnika Sarajeva Igor Kamočaji uručio Nerminu Šoljaninu, treneru FK „Koševsko Brdo“. Dogradonačelnik Kamočaji je u razgovoru s igračima i Upravom FK „Koševsko Brdo“ na pomoćnome terenu stadiona „Koševo“ također istaknuo kako će Grad i ubuduće u okviru svojih potencijala pružiti financijsku potporu ovom klubu. \”Već treću godinu zaredom Grad Sarajevo pomaže FK \’Koševsko Brdo\’ koji naročitu pozornost posvećuje radu s djecom i omladinom. I pored teških uvjeta, Uprava Kluba čini sve na afirmaciji sporta kod mladih kako bi ih sklonili s ulice i tako pomogli da izrastu u zdrave, tolerantne i vrijedne ličnosti\”, kazao je zamjenik gradonačelnika Kamočaji.