Potpisivanje ugovora za stipendiranje djece branitelja i poginulih civila – žrtava rata Fonda Ikre

U petak, 17.09.2010. godine u 11.00 sati, gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen i ravnateljica Fonda IKRE Enisa Rustempašić potpisat će ugovor za stipendiranje i školovanje djece branitelja, poginulih branitelja i poginulih civila – žrtava rata ovoga fonda.
Vrijednost ugovora je 200.000 KM, kojim će 221 osnovac-srednjoškolac dobiti stipendiju u iznosu od 100 KM mjesečno. Sredstva se realiziraju putem Fonda IKRE, a u odnosu na prošlu godinu iznos je uvećan za 50.000 KM, odnosno za 55 stipendista više.

Prijem višečlanog izaslanstva pobratimskoga Grada Burse

U petak, 17.09.2010. godine u 12.00 sati, zamjenik predsjedatelja Gradskoga vijeća Grada Sarajeva Salko Nikšić primit će višečlano izaslanstvo Grada Burse, koju čine gradski vijećnici i predstavnici Odbora za očuvanje kulturno-povijesnoga naslijeđa ovoga pobratimskog grada.
Prijemu će nazočiti članovi Povjerenstva za međunarodnu suradnju Grada Sarajeva, te predstavnici Odjela za međunarodnu suradnju Grada Sarajeva i Zavoda za zaštitu kulturno-povijesnih spomenika KS.

Zamjenik gradonačelnika Živanović odao počast stradalim dužnosnicima OHR-a i UN-a

Danas se navršava 13 godina od tragične smrti dužnosnika OHR-a i UN-a kod Prokoškog jezera u blizini Fojnice. Tim je povodom zamjenik gradonačelnika Sarajeva Miroslav Živanović u ime Grada Sarajeva, zajedno s Visokim predstavnikom i specijalnim predstavnikom EU Valentinom Inzkom, predstavnicima međunarodne zajednice i domaćih vlasti, odao počast i položio cvijeće na mjestu helikopterske nesreće u kojoj je poginulo 12 dužnosnika međunarodne zajednice u BiH.