Javni uvid u Nacrt RP „Velešići“

Nacrt Regulacijskoga plana „Velešići“ bit će izložen na javni uvid građanstvu u razdoblju od 22.09. do 22.11.2010. godine, svakoga dana osim subote, nedjelje i državnih blagdana, u vremenu od 08.00 do 16.00 sati, u prostorijama MZ Velešići, u ulici Mustafe ef. Pandže br. 35.

Sarajevo na Weekend Media Festivalu

Sarajevo je prva destinacija koja se predstavlja na Weekend Media Festivalu, najvećem regionalnom festivalu komunikacijske industrije. Festival se  ove  godine održava 24. i 25. septembra u Rovinju. U prve dvije godine održavanja Weekend je okupio više od 5000 sudionika iz svih zemalja okruženja, najzanimljivija imena svijeta medija, marketinga i PR-a, te predstavnike mnogobrojnih kompanija. Organizatori ove godine očekuju još veći broj gostiju iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonija i okolnih zemalja.

Gradonačelnik Behmen posjetio UG „Obrazovanje gradi BiH“

Gradonačelnik Alija Behmen je danas na poziv predsjednika Jovana Divjaka posjetio UG „Obrazovanje gradi BiH“, te razgledao nove, dodatne prostorije koje su bile prijeko potrebne za rad članova Udruge. Stipendisti i volonteri uredili su i proširili postojeći prostor, a naredni cilj je prilagođavanje prostorija za smještaj knjižnice i muzeja Udruge. Gradonačelnik Behmen je naglasio da Grad Sarajevo zdušno pomaže UG „Obrazovanje gradi BiH“. Grad je ove godine realizirao stipendije za 50 učenika, što je 20 stipendija više nego prošle godine, u nadi da će se u idućim godinama taj broj dodatno povećavati.