Promocija knjige „Zločini nad djecom Sarajeva u opsadi“

Pod pokroviteljstvom Grada Sarajeva, u utorak 28.09.2010. godine u 18.00 sati, u Bosanskom kulturnom centru održat će se promocija knjige „Zločini nad djecom Sarajeva u opsadi“ koja sadrži imena ubijene djece sa svim identificiranim podacima i fotografijama. Knjigu su zajedno pripremili Institut za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava i Udruga roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992.-1995.

Dogradonačelnik Kamočaji pozdravit će sudionike Turističkoga off Road Rally „Sarajevo 2010.“

U subotu, 25.09.2010. godine u 09.15 sati, zamjenik gradonačelnika Igor Kamočaji u ime Grada Sarajeva pozdravit će sudionike Turističkoga off Road Rally „Sarajevo 2010.“ ispred hotela „Hungarija“ na Ilidži. Trasa Rallyja, koji će se održati 25. i 26. rujna, prolazi obroncima planina Igmana, Bjelašnice i Treskavice, kanjonima Neretve i Rakitnice sa zadržavanjem u Lukomiru i na Boračkom jezeru, a cilj je promocija malo poznatih, a veoma atraktivnih predjela Bosne i Hercegovine.

Gradonačelnik Behmen pozdravio sudionike 9. međunarodnih poetskih susreta posvećenih Kiki Sarajliću

Gradonačelnik Alija Behmen u ime Grada Sarajeva večeras je pozdravio sudionike 9. međunarodnih poetskih susreta, koji su posvećeni pjesniku Izetu Kiki Sarajliću.
„Osjetiti se dijelom \’velike obitelji pjesnika\’ je lijep i neponovljiv osjećaj, koji dijelimo s Kikinim, a time i našim prijateljima iz talijanskoga grada Salerna koji je bio, slobodno mogu reći, drugi dom našeg pjesnika“, kazao je gradonačelnik Behmen, dodajući da je Grad Sarajevo i ove godine podržao održavanje već prepoznatljivog i na međunarodnoj razini priznatog Poetskog festivala.

Gradonačelnik Behmen otvorio 74. samostalnu izložbu akademika fra Petra Perice Vidića

Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen večeras je u Gradskoj galeriji Collegium Artisticum svečano otvorio 74. samostalnu izložbu akademika fra Petra Perice Vidića. Gradonačelnik Behmen istaknuo je kako mu je iznimna čast što je u prilici otvoriti izložbu slika iznimnog bosanskohercegovačkog akademika, istinskog rodoljuba, Sarajlije s Bistrika i dobročinitelja – fra Petra Perice Vidića.

Dogradonačelnik Kamočaji: spremni smo za organizaciju Europskog zimskog olimpijskog omladinskog festivala

Zamjenik gradonačelnika Igor Kamočaji u ime Grada Sarajeva nazočio je danas susretu predsjednika i generalnih tajnika olimpijskih komiteta zemalja centralne i jugoistočne Europe, čiji je domaćin ovoga puta bio Olimpijski komitet BiH. Ujedno, ovo je bila prilika da sudionici ovoga redovitog konzultativnog sastanka podrže kandidaturu Grada Sarajeva i Grada Istočnog Sarajeva za domaćina Europskog zimskog olimpijskog omladinskog festivala (EYOWF-a) 2015. godine, koja će se razmatrati na Generalnoj skupštini Europskog olimpijskog komiteta krajem studenoga u Beogradu ove godine.

Izaslanstvo Grada Sarajeva u posjetu Rijeci

Izaslanstvo Grada Sarajeva, koje je predvodio zamjenik gradonačelnika Miroslav Živanović sa suradnicima, posjetilo je Grad Rijeku i tom prilikom održalo radni sastanak s pročelnicima gradskih službi za poduzetništvo, gradsku upravu i samoupravu, kulturu, te predstavnicima Zavoda za informatičku djelatnost. Izaslanstvo Grada Sarajeva je domaćinima predstavilo aktualne napore poduzete u cilju zaštite i jačanja prava Grada Sarajeva na lokalnu samoupravu. „U slučaju vraćanja mjerodavnosti Gradu Sarajevu, gradskoj administraciji će od velikog značaja biti procedure i prakse, te ukupno iskustvo Grada Rijeke, kao jedne od najrazvijenijih jedinica lokalne  samouprave u Republici Hrvatskoj“, istaknuo je zamjenik gradonačelnika.