Dogradonačelnik Kamočaji na Istanbulskom forumu o međunarodnoj suradnji gradova

Na poziv gradonačelnika Istanbula Kadira Topbasa, zamjenik gradonačelnika Sarajeva Igor Kamočaji sudjeluje u radu dvodnevnog Istanbulskog foruma o međunarodnoj suradnji gradova.
Forumu koji se održava povodom obilježavanja 87. obljetnice Republike Turske nazoče gradonačelnici i predstavnici prijateljskih gradova i pobratima Gradu Istanbulu. Dogradonačelnik Kamočaji izlagao je na početku prve plenarne sesije, o temi „Gradska diplomacija i doprinos gradova savezu civilizacija“.  Kamočaji je kazao kako Grad Sarajevo naročitu pozornost poklanja diplomaciji gradova, regionalnoj suradnji i povezivanju.

Gradonačelnik Behmen pozdravio uspješnu suradnju Sarajevskog i Sveučilišta u Rimu „La Sapienza“

– Mladi su temelj razvitka našeg grada i države, pa je i njihovo obrazovanje od strateškog interesa za grad Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu – istaknuo je gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen koji je sa zamjenikom Miroslavom Živanovićem upriličio prijem za izaslanstvo Europske asocijacije internacionalnih studenata (AESI) na čelu s dr. Massimom Canevom, predsjednikom i generalnim tajnikom master programa Sveučilišta u Rimu „La Sapienza“. Prijemu je nazočilo i 15 studenata sa Sveučilišta u Rimu „La Sapienza“ s kojim sarajevsko sveučilište uspješno surađuje punih 12 godina.

Crveni križ Novo Sarajevo traži pomoć Grada Sarajeva u vraćanju svoje imovine u Dubrovniku

Zamjenik gradonačelnika Sarajeva Miroslav Živanović primio je danas predstavnike Općinske organizacije Crvenoga križa Novo Sarajevo koji su ga upoznali s još aktualnim problemom vraćanja imovine Dječijeg oporavilišta „Lozica“ kod Dubrovnika. „Želimo vratiti i zaštititi imovinu Dječijeg oporavilišta \’Lozica\’ u našem vlasništvu. Radi se o imovini velike vrijednosti, 4.500 metara četvornih i vrijednosti oko pet milijuna eura. Do sada smo od Grada Dubrovnika imali samo obećanja i ništa više“, rekao je Hakija Bajraktarević, predsjednik OO CK Novo Sarajevo.

Potpisan Sporazum o suradnji Grada Sarajeva i Grada Al Ahmedi iz Kuvajta

Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen i guverner Grada Al Ahmedi (Država Kuvajt) Sheik Ibrahim Al Doaij danas su potpisali Sporazum o suradnji dvaju gradova. Sporazumom je utvrđeno da između dvaju gradova postoji obostrani interes za razvijanje kulturnih, gospodarskih i drugih odnosa sukladno tradicionalnom prijateljstvu naroda Bosne i Hercegovine i Kuvajta. „Odnosi naših dviju zemalja koji su davno započeli sada imaju šansu da se još razvijaju. Veoma smo zainteresirani za razvitak Bosne i Hercegovine na raznim poljima, tako misli naš narod i Vlada“, rekao je prilikom potpisivanja Sporazuma guverner Al Doaij.

Predsjednik Europskog vijeća obišao stari dio grada u pratnji gradonačelnika Behmena

Večeras je gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen bio domaćin predsjedniku Europskog vijeća Hermanu von Rompuyu u šetnji starim dijelom grada Sarajeva. Gradonačelnik je gospodina Rompuya proveo Baščaršijom krenuvši od hotela „Evropa“, preko Principova mosta, gdje je održan svojevrsan kratki povijesni sat o sarajevskom atentatu, zatim Zlatarskom ulicom do Morića hana i sve do sarajevske Vijećnice.

Održana 21. sjednica Gradskoga vijeća Grada Sarajeva

Danas je održana 21. sjednica Gradskoga vijeća Grada Sarajeva, kojom je predsjedala zamjenica predsjedatelja Gradskoga vijeća Grada Sarajeva gospođa Tatjana Ljujić Mijatović. Vijećnici su jednoglasno usvojili Odluku o dodjeli priznanja \”Počasni građanin Grada Sarajeva\” gospođi Sonji Biserko. Gospođa Sonja Biserko  jedna je od najistaknutijih boraca za ljudska prava u Srbiji i regionu, koja je svojim djelovanjem ostvarila značajan doprinos afirmaciji Grada Sarajeva u regiji, te razvitku međunarodnih, međuljudskih odnosa utemeljenih na načelima solidarnosti, tolerancije, humanosti i demokratičnosti. Nagradu će dobitnici priznanja "Počasni građanin Grada Sarajeva“ uručiti gradonačelnik Alija Behmen.

21. sjednica Gradskog vijeća Grada Sarajeva

Na temelju članka 35. stavak 1.b. Poslovnika Gradskoga vijeća Grada Sarajeva (“Službene novine Kantona Sarajevo”, broj 28/09), sazivam 21. sjednicu Gradskog vijeća Grada Sarajeva.Dvadeset i prva sjednica Gradskoga vijeća Grada Sarajeva održat će se u utorak 19.10.2010. godine u 10.00 sati, u objektu Grada Sarajeva – Ovalna sala Gradskoga vijeća, ulica Hamdije Kreševljakovića, br. 3/1. Uz poziv za sjednicu dostavlja se i Zapisnik o radu 20. sjednice Gradskoga vijeća Grada Sarajeva održane 27.07.2010. godine. Za sjednicu predlažem sljedeći DNEVNI RED:

Gradonačelnik Behmen otvorio Izložbu „Budućnost posthistorije“ Brace Dimitrijevića

Gradonačelnik Sarajeva večeras je u Vijećnici otvorio samostalnu izložbu bh. najznačajnijeg međunarodno priznatog umjetnika Brace Dimitrijevića pod nazivom „Budućnost posthistorije“, kojom je i zvanično počeo OFF program jubilarnog 50. međunarodnog teatarskog festivala MESS. „Večeras su se u atriju Vijećnice susreli povijest, umjetnost i budućnost. Umjetnost je ova izložba. Ona je slika stvaralaštva Brace Dimitrijevića umjetnika, rođenog u Sarajevu, koji već četiri desetljeća ustrajno svijetu predstavlja svoje umjetničke koncepte za koje je dobio najveća umjetnička priznanja“, kazao je Behmen.