Сарајево у посјети Салзбургу

Да Сарајево није увијек „на крају свијета“, не нашом вољом, већ идејама и пројектима и других, показало се минуле седмице и у Салзбургу. Нова Градска библиотека Салзбурга лебди попут брода на врху једног модерног здања, надомак старог градског језгра, на ccа 3.000 квадратних метара. И у њој почетком новембра крену пројект умјетника Артхура Згубича у копордукцији Градске библиотеке и Студија Wест – представљање метропола. Литерарно, визуелно и музичко виђење. Прва метропола бијаше Њујорк са метроом који тутњи и пресијеца програм мијењајући га сваких десетак минута. На плакату панорама града, на пола, као у одсјају воде панорама Сарајева.
У петак 26.11. би друга метропола – Сарајево. Тада плакат би окренут и Сарајево се огледало у панорами Њујорка. На пригодним лецима замагљен познати ратни Инџои Сарајево групе Трио, а на полеђини увод у представљање Сарајева са горком судбином спаљене Вијећнице и Народне библиотеке у опсједнутом граду 1992, подсјећање на ратне дане града, на Зимску олимпијаду 1984….

Замјеник градоначелника Камочаји примио Тарика Омерагића, перспективног спортисту у брзом клизању

Замјеник градоначелника Сарајева Игор Камочаји примио је данас Тарика Омерагића, нову наду Сарајева и Босне и Херцеговине у брзом клизању. Након освајања свог првог „злата“ 2007. године, Тарик на домаћим и међународним такмичењима ниже успјехе: до данас је освојио седам златних, девет сребрених и шест бронзаних медаља. На најјачем источноевропском такмичењу у Данубиа купу остварио је запажене резултате као један од најмлађих такмичара. Тарик је 2009.г. проглашен за најперспективнијег младог спортисту из области брзог клизања у КС. Велика му је жеља да као представник БиХ учествује на Омладинској олимпијади 2012.г. у Инсбруку.

Градска управа спремна да подржи пројекат „Сарајево на раскршћу свијета“

Замјеник градоначелника Сарајева Мирослав Живановић примио је данас Зорана Пуљића и Едина Бајрамовића из Фондације „Мозаик“ који су га упознали са  започетим пројектом „Сарајево на раскршћу свијета“ који финансира Европска унија. „Пројекат \’Crossroads to stay / Сарајево на раскршћу свијета\’ обухвата 10 објеката културно-историјске баштине града Сарајева. Он се надограђује на тренутну федералну стратегију туристичког развоја – кроз промоцију позитивног имиџа и кроз увезивање расположивих ресурса града Сарајева. Конкретно, пројекат је усмјерен на побољшање атрактивности, садржаја и квалитета комплетне туристичке понуде града Сарајева, те јаку промоцију заједничког бренда објеката културно-историјске баштине града обухваћених Пројектом“, истакнуо је Един Бајрамовић, менаџер Пројекта.

Градоначелник Бехмен честитао Дан оружаних снага БиХ

Градоначелник Сарајева Алија Бехмен честитао је начелнику Заједничког штаба оружаних снага БиХ генерал-пуковнику Миладину Милојчићу и министру одбране БиХ, Селми Цикотићу 1. децембар, Дан оружаних снага БиХ. „Вама лично, свим припадницима Оружаних снага Босне и Херцеговине у домовини и у мировним операцијама, као и запосленицима Министарства одбране Босне и Херцеговине, упућујем искрене честитке и желим успјешан наставак обављања ове часне и одговорне дужности на понос и задовољство свих грађана Босне и Херцеговине“, наведено је, између осталог, у честитки градоначелника Бехмена.