Завршен \”Јахоринафест 2010\”

Гран при четвртог Међународног фестивала еколошког и туристичког филма и промотивних спотова "Јахоринафест 2010" добио је филм "Дуго путовање кроз историју, хисторију и повијест", аутора Жељка Мирковића из Ниша. Награду "Златну боровницу" у категорији туристички филм освојио је пољски филм "Шопенова Мазовија", аутора Збигњева Зумера из Пољске, "Сребрену боровницу" освојио је филм "Краљева брда" Илхана Дервовића из БиХ, а "Бронзану боровницу" филм "Сјеверна бајка" Горана Бјелановића из Црне Горе. "Златну линцуру" за најбољи еколошки филм жири је додијелио иранском аутору Ахмеду Ник Карију за филм "Облак шуме", "Сребрну линцуру" добило је "Бакарно доба", аутора Ива Бистриĉана из Чешке, а "Бронзану линцуру" филм "Пут лептирова", аутора Џозефин Хаминг из Холандије.

Доградоначелник Камочаји обратио се на прес конференцији поводом турнира у тавли: „Сарајево опен 2010“ и „Мастер 10“

Замјеник градоначелника Игор Камочаји данас се у име домаћина – Града Сарајева обратио на прес конференцији поводом одржавања међународног турнира у тавли (backgammon) „Сарајево опен 2010“ и „Мастер 10“ овог викенда у хотелу „Терме“ на Илиџи. Градоначелник Сарајева Алија Бехмен, као покровитељ и предсједник Организационог одбора, у суботу ће званично отворити ове турнире и пожељети добродошлицу и успјешне резултате такмичарима.

Замјеник Живановић присуствовао свечаности обиљежавања прве годишњице пројекта „Школа у природи“

Замјеник градоначелника Сарајева Мирослав Живановић присуствовао је данас свечаности поводом Дана особа са инвалидитетом коју је организовао Центар „Владимир Назор“ у насељу Гајеви код Чевљановића, општина Илијаш.Том приликом је обиљежена прва годишњица програма „Школа у природи“ за шта је Градска управа Града Сарајева купила објекат Центру „Владимир Назор“ у насељу Гајеви. Данашњу свечаност употпунила су дјеца Центра „Владимир Назор“ која су овим поводом извела пригодан програм.

Доградоначелник Камочаји ће се обратити на прес конференцији поводом турнира у тавли: „Сарајево опен 2010“ i „Мастер 10“

Замјеник градоначелника Игор Камочаји  ће се у име домаћина – Града Сарајева обратити на прес конференцији данас (петак, 03.12.2010.г.) u 14.00 часова у хотелу „Херцеговина“ на Илиџи, поводом одржавања турнира у тавли (backgammon) „Сарајево опен 2010“ и „Мастер 10“. На „Сарајево опен 2010“ турниру се очекује учешће 120 такмичара, односно 16 најбоље рангираних играча из БиХ на „Мастеру 10“.