Сутра прес конференција поводом организације Јавног дочека Нове 2011. године у Сарајеву

У сриједу, 15.12.2010. у 12.00 часова одржаће се прес конференција поводом Јавног дочека Нове 2011. године у Сарајеву у организацији Града Сарајева. На прес конференцији ће чланови Извршног одбора за припрему и организацију Програма дочека Нове 2011.године у граду Сарајеву представити програм и учеснике програма, као и локацију дочека.

Градоначелник Бехмен се обратио на „Сарајевским данима знања о енергетској ефикасности“

Град Сарајево је заједно са УСАИД-ом, УНДП-ом и ГДЗ-ом организатор тродневне конференције „Сарајевски дани знања о енергетској ефикасности“.
Градоначелник Алија Бехмен се у име домаћина града Сарајева обратио скупу ријечима да је ова конференција од великог значаја првенствено за грађане Сарајева са циљем промоције идеје рационалног коришћења енергије, а и за градске и кантоналне власти које треба да доносе битне одлуке које се тичу квалитета живљења у урбаним срединама. „Град Сарајево је прије нешто више од годину дана приступио Унији градова Европе (данас више од 2000, тада око 400) који су потписници документа \’Повеља градоначелника\’ чиме смо исказали своју спремност и обавезали се на озбиљан приступ проблему рационалног коришћења енергије, посебно у домену зградарства, јавне расвјете и транспорта“, истакнуо је градоначелник.