Градоначелник Сарајева Алија Бехмен и начелник Општине Ново Сарајево Неџад Колџо свечано отворили новоизграђену шетницу на Ченгић Вили

У присуству представника Градске управе, Општине Ново Сарајево, фирме „ИН“, извођача радова, затим представника МЗ Ченгић Вила I и грађана овог насеља, градоначелник Сарајева Алија Бехмен и начелник Општине Ново Сарајево Неџад Колџо данас су свечано отворили новоизграђену шетницу уз обалу Миљацке, од моста на Отоци до улице Бихаћка, те пустили у рад јавну расвјету на дијелу изграђене шетнице. Пројекат изградње шетнице подразумијевао је земљене радове на траси дужине 800 метара, поплочавање шетнице бетонским плочама ширине 2 метра, изградњу бициклистичке стазе паралелно са шетницом ширине 1 метар, постављање јавне расвјете, хортикултурално уређење простора, опремање мобилијаром, те је изграђена и јавна чесма.

Сутра друга прес конференција поводом организације Јавног дочека Нове 2011. године у Сарајеву

У четвртак, 30.12.2010. у 13.00 часова одржаће се друга прес конференција поводом Јавног дочека Нове 2011. године у Сарајеву у организацији Града Сарајева. На прес конференцији ће чланови Извршног одбора за припрему и организацију Програма дочека Нове 2011.године у граду Сарајеву представити детаље у вези са организацијом програма, а обратиће се и неки од учесника Централног програма испред ББИ центра. Такође ће се обратити и портпарол МУП-а КС са новим информацијама у вези са кампањом спречавања продаје и употребе пиротехничких средстава.

Доградоначелници уручили новогодишње пакетиће

У поводу новогодишњих празника, Градска управа је и данас обрадовала дјецу подјелом пакетића. Замјеници градоначелника Сарајева Игор Камочаји и Мирослав Живановић данас су посјетили Педијатријску клинику и Удружење обољелих од церебралне дјечије парализе КС. Том приликом доградоначелници су уручили укупно 230 пакетића. Доц. др. Сенка Месиховић-Динаревић, директорица Педијатријске клинике, захвалила је Игору Камочајију на гесту пажње и казала да је Град Сарајево увијек мислио на своје најмлађе суграђане. Нагласила је да се у Педијатријској клиници тренутно налази 125 дјеце и 45 мајки.