Gradonačelnik upriličio prijem u Gradskoj upravi za hrabre policajce MUP-a KS

Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen sa zamjenicima Igorom Kamočajijem i Miroslavom Živanovićem te tajnikom Gradske uprave Miloradom Kojovićem upriličio je danas u Gradskoj upravi prijem za policajce Mustafu Omerovića iz Prve policijske uprave, Almira Zebu i Sinana Šehovića iz Treće policijske uprave i Slavišu Krajišnika iz Druge policijske uprave. Tom je prigodom gradonačelnik u svoje, te u ime Grada i građana Sarajeva policajcima čestitao i iskazao zahvalnost na dokazanoj hrabrosti u nemilim događajima što su se proteklih dana desili u Sarajevu. Prijemu su nazočili i načelnik Sektora uniformirane policije MUP-a KS Jasmin Idrizović i šef Odjela za odnose s javnošću MUP-a Irfan Nefić. 

Sinoć održan prvi dio Dječjega programa u okviru Javnoga dočeka Nove 2011. godine

U okviru Javnoga dočeka 2011. godine koji Grad Sarajevo organizira u suradnji s Kantonom Sarajevo, gradskim općinama i Turističkom zajednicom KS, sinoć je u Multimedijalnoj sali Općine Novi Grad održan Dječiji program namijenjen djeci iz odgojno-vaspitnih ustanova s područja grada Sarajeva. Dječji je program činila kazališna predstava "Kako je Dudu ukrao Djeda Mraza" mladih glumaca Aide Bukve, Kemala Čebe, Nusmira Muharemovića i Adnana Gore, te podjela paketića nazočnoj djeci.

Gradonačelnik Behmen na dočeku Nove godine sa svojim sugrađanima

U petak, 31.12.2010. godine, gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen će sa suradnicima u 23.58 sati na platou BBI centra, gdje je organiziran Doček 2011., građanima Sarajeva čestitati Novu godinu. Gradonačelnik Behmen će nakon ponoći posjetiti Kliniku za ginekologiju i akušerstvo UKC Sarajevo i Porodilište Državne bolnice “Abdulah Nakaš”, kako bi podijelio radost i sreću s roditeljima prvorođene/og Sarajke/Sarajlije.

Sve spremno za Javni doček Nove 2011. godine

„Sve pripreme Javnoga dočeka Nove 2011. godine u organizaciji Grada Sarajeva, Kantona Sarajevo, četiri gradske općine i Turističke zajednice KS uveli smo u završnu fazu. Izvršene su pripreme za Dječiji program, koji će biti organiziran u Multimedijalnoj sali Općine Novi Grad, danas u 18 sati i sutra, 31.12. u 17 sati. Želim vas još jednom podsjetiti da  Dječiji program čine predstava "Kako je Dudu ukrao Djeda Mraza" i podjela novogodišnjih poklona. Budući da sala Općine Novi Grad ima ograničen broj mjesta, tiskali smo gratis ulaznice, koje smo ovih dana dijelili u suradnji s medijskim pokroviteljima (FTV, Oslobođenje, San, RSG i RSG 1, te portal Sarajevo-x). Također vršimo posljednje pripreme za centralni program na lokaciji Trg djece Sarajeva ispred BBI centra koji će 31.12. početi u 21.00 i trajati do ranih jutarnjih sati“, rekao je Igor Kamočaji, zamjenik gradonačelnika i predsjednik IO za organizaciju i pripremu Javnoga dočeka Nove 2011. godine, na današnjoj press konferenciji u Gradskoj upravi.

Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen i načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo svečano otvorili novoizgrađenu šetnicu na Čengić Vili

U nazočnosti predstavnika Gradske uprave, Općine Novo Sarajevo, tvrtke „IN“, izvođača radova, zatim predstavnika MZ Čengić Vila I i građana ovoga naselja, gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen i načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo danas su svečano otvorili novoizgrađenu šetnicu uz obalu Miljacke, od mosta na Otoci do ulice Bihaćka, te pustili u rad javnu rasvjetu na dijelu izgrađene šetnice. Projekt izgradnje šetnice podrazumijevao je zemljene radove na trasi duljine 800 metara, popločavanje šetnice betonskim pločama širine 2 metra, izgradnju biciklističke staze paralelno sa šetnicom širine 1 metar, postavljanje javne rasvjete, hortikulturalno uređenje prostora, opremanje mobilijarom, te je izgrađena i javna česma.

Održan tradicionalni novogodišnji press gradonačelnika Behmena

Na danas održanom tradicionalnom novogodišnjem susretu s novinarima gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen sa zamjenicima Igorom Kamočajijem i Miroslavom Živanovićem  i predsjedateljem Gradskoga vijeća Željkom Lerom osvrnuo se na rezultate postignute u ovoj, te najavio projekte Grada Sarajeva za 2011. godinu. „I pored poteškoća koje su uzrokovane smanjenjem Proračuna Grada Sarajeva od 26,44% ili cca 6.257.115 milijuna KM u odnosu na prošlu godinu, trudili smo se odgovoriti na potrebe i poboljšati kvalitetu života naših građanki i građana”, istaknuo je Behmen.

Sutra druga press konferencija povodom organizacije Javnoga dočeka Nove 2011. godine u Sarajevu

U četvrtak, 30.12.2010. u 13.00 sati održat će se druga press konferencija povodom Javnoga dočeka Nove 2011. godine u Sarajevu u organizaciji Grada Sarajeva. Na press konferenciji će članovi Izvršnoga odbora za pripremu i organizaciju Programa dočeka Nove 2011.godine u gradu Sarajevu predstaviti detalje u svezi s organizacijom programa, a obratit će se i neki od sudionika Centralnog programa ispred BBI centra. Također će se obratiti i portparol MUP-a KS s novim informacijama u svezi s kampanjom sprječavanja prodaje i uporabe pirotehničkih sredstava.

Dogradonačelnici gradonačelnika uručili novogodišnje paketiće

U povodu novogodišnjih blagdana, Gradska uprava je i danas obradovala djecu podjelom paketića. Zamjenici gradonačelnika Sarajeva Igor Kamočaji i Miroslav Živanović danas su posjetili Pedijatrijsku kliniku i Udrugu oboljelih od cerebralne dječije paralize KS. Tom su prigodom dogradonačelnici uručili ukupno 230 paketića. Doc. dr. Senka Mesihović-Dinarević, ravnateljica Pedijatrijske klinike, zahvalila je Igoru Kamočajiju na gesti pažnje i kazala da je Grad Sarajevo uvijek mislio na svoje najmlađe sugrađane. Naglasila je da se u Pedijatrijskoj klinici trenutačno nalazi 125 djece i 45 majki.

Podjela novogodišnjih paketića

U povodu novogodišnjih blagdana, predstavnici Grada Sarajeva će u srijedu 29.12.2010.godine posjetiti: – u 10.00 sati – Pedijatrijska klinika (Patriotske lige 81), – u 11.30 sati – Udrugu oboljelih od cerebralne dječije paralize KS (ul. Marka Marulića 3/J) i tom prigodom djeci ovih ustanova uručiti paketiće.