Održana press konferencija povodom održavanja drugog Međunarodnog plivačkog mitinga

Danas je u prostorijama Olimpijskoga bazena Otoka održana press konferencija povodom otvaranja drugog Međunarodnog plivačkog mitinga „Sarajevo Aquatics 2011“, najavljenog za razdoblje od 11. do 13. veljače ove godine.Na Konferenciji su sudjelovali Igor Kamočaji, dogradonačelnik Sarajeva, Mujo Gec, direktor Olimpijskog bazena Otoka, Janko Gojković, predsjednik Uprave Gradskog kluba vodenih sportova Sarajevo, i Lamija Turčilo, predstavnica  SOS dječijeg sela.

Najoštrija osuda napada na Centar za kulturu dijaloga

Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen najoštrije osuđuje napad na prostorije Centra za kulturu dijaloga u Sarajevu i ravnateljicu Sanju Vlaisavljević. Ovaj nasilnički postupak pojedinaca nedoraslih prihvatanju drukčijeg mišljenja atak je na slobodu riječi i govora kao temeljne vrijednosti demokratskog društva. Atak je to na duh Sarajeva koje je oduvijek njegovalo kulturu dijaloga temeljenog na načelima humanizma i ljudskog dostojanstva i nikada nije prihvatalo one koji šire netoleranciju i mržnju. Grad Sarajevo i građani Sarajeva neće dozvoliti negiranje najviših civilizacijskih vrijednosti u gradu koji to nikada u svojoj povijesti nije dopuštao.

Gradonačelnik podijelio zahvalnice za uspješnu realizaciju dočeka Nove godine

Gradonačelnik grada Sarajeva Alija Behmen s predsjednikom i članovima Izvršnoga odbora danas je primio predstavnike institucija koji su sudjelovali u organizaciji i realizaciji Centralnoga i Dječjega novogodišnjeg programa. Gradonačelnik je istaknuo da je zaslugom udruženih snaga novogodišnji program pod nazivom \’\’Ne gasite svjetla\’\’ realiziran na način kako to rade svjetski gradovi, te s dogradonačelnikom Igorom Kamočajijem uručio zahvalnice.

Gradonačelnik čestitao mitropolitu dabrobosanskom proslavu Svetog Save

Povodom obilježavanja proslave Svetog Save  gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen uputio je danas mitropolitu dabrobosanskom Nikolaju i svim pravoslavnim hrišćanima čestitku u kojoj se kaže: „Vaša eminencijo, koristim se prilikom da Vam u ime Grada Sarajeva i svoje osobno ime čestitam proslavu Svetog Save, prvog Arhiepiskopa i Prosvjetitelja srpskogTakođer, želim svim učenicima, studentima i prosvjetnim djelatnicima pravoslavne vjeroispovijesti čestitati školsku slavu.“

Gradonačelnik Behmen uputio pismo sućuti gradonačelniku Moskve i veleposlaniku Ruske Federacije u BiH

Povodom terorističkog napada na zračnu luku u Moskvi prilikom kojeg je živote izgubilo 35 nevinih ljudi a ranjeno više od 150 osoba, gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen uputio je danas pismo sućuti gradonačelniku Moskve Sergeyu Sobyaninu i NJ.E. Alexanderu Botsan-Kharchenku, veleposlaniku Ruske Federacije u BiH. „Štovani gradonačelniče Sobyanin, u povodu brutalnog terorističkog čina koji je odnio veliki broj nedužnih ljudskih života, upućujem Vam izraze najdublje sućuti u ime građana Sarajeva i svoje ime. Mi najoštrije osuđujemo svaki oblik terorizma. U ovim teškim trenucima izražavam iskreno suosjećanje, solidarnost i potporu obiteljima ubijenih i ranjenih, kao i svim građanima Moskve. Naše su misli s Vama“, navodi se u pismu gradonačelniku Moskve.

Potpisivanje sporazuma između Grada Sarajeva i organizacija civilnog društva

Na 23. sjednici Gradskoga vijeća Grada Sarajeva usvojena je Odluka o davanju suglasnosti na Sporazum između Grada Sarajeva i organizacija civilnoga društva koje djeluju na području Grada Sarajeva, koja je stupila na snagu, a kojom je gradonačelnik ovlašten da u ime Grada Sarajeva potpiše Sporazum s predstavnicima organizacija civilnoga društva. Ovim putem pozivamo sve organizacije civilnoga društva koje djeluju na području Grada Sarajeva, a koje su zainteresirane za potpisivanje navedenog sporazuma, da se jave na broj telefona 033 221 351 ili na mail Nermina.Suljevic@sarajevo.ba, najkasnije do srijede, 2. veljače 2011. godine.

Potpisan Sporazum o suradnji između Grada Sarajeva i USAID – Sida FIRMA projekta

Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen i šef USAID – Sida FIRMA projekta David King potpisali su danas sporazum o suradnji između Grada Sarajeva i USAID-Sida FIRMA projekta, čime su naglasili spremnost da dijele zajedničke ciljeve na polju razvitka i promocije Sarajeva kao turističke destinacije. Projekt pod nazivom Fostering Interventions for Rapid Market Advancement/ Poboljšanje intervencija za brzi napredak na tržištu (FIRMA) koji financiraju USAID i Sida je petogodišnji projekt koji je započeo s aktivnostima u rujnu 2009. godine radi pružanja potpore održivom ekonomskom rastu,većem upošljavanju i povećanju prihoda domaćinstava u Bosni i Hercegovini.

Obavijest i poziv na potpisivanje Sporazuma o suradnji između Grada Sarajevo i USAID-Sida FIRMA projekta

U petak, 21.01.2011. u 12 sati Alija Behmen, gradonačelnik Sarajeva, i David King, šef USAID-Sida FIRMA projekta, potpisat će Sporazum o suradnji između Grada Sarajevo i USAID-Sida FIRMA projekta, čime će se naglasiti njihova spremnost da dijele zajedničke ciljeve glede razvitka i promocije Sarajeva kao turističke destinacije. Potpisivanje će Sporazuma  biti obavljeno u sali Gradske uprave Grada Sarajeva, ul. Hamdije Kreševljakovića 3/3.

Gradonačelnik Alija Behmen primio Dinu Mangafića, člana najmlađeg benda \’\’Maximum power\’\’

Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen sa zamjenikom Igorom Kamočajijem primio je danas člana najmlađeg rock benda na svijetu Dinu Mangafića, novu nadu Sarajeva i Bosne i Hercegovine – \’\’Maximum power\’\’ i njegove roditelje. Najmlađa bh. skupina "Maximum Power\’\’ sudjelovanjem na natjecanju OBN televizije "Rat bendova " unijela je osvježenje na glazbenoj sceni i na taj način stekla mnoge simpatije javnosti. \’\’Sarajevski Beatlesi\’\’, \’\’Bosansko Čudo\’\’, kako ih nazivaju u medijima, svoj prvijenac \’\’13\’\’ promovirali su prošle godine u sarajevskom Domu mladih.