Одржана прес конференција поводом одржавања другог Међународног пливачког митинга

Данас је у просторијама Олимпијског базена Отока одржана прес конференција поводом отварања другог Међународног пливачког митинга „Sarajevo Aquatics 2011“, најављеног за период од 11. до 13. фебруара ове године. На Конференцији су учествовали Игор Камочаји, доградоначелник Сарајева, Мујо Гец, директор Олимпијског базена Отока, Јанко Гојковић, предсједник Управе Градског клуба водених спортова Сарајево, и Ламија Турчило, представница  СОС дјечијег села.

Делегација Града одала почаст Анти Сучићу, бившем градоначелнику Сарајева

Поводом 25 година од смрти Анте Сучића, делегација Града Сарајева на челу са секретаром Градске  управе Милорадом Којовићем данас је на градском гробљу Баре положила цвијеће и одала почаст бившем градоначелнику Сарајева. На гробљу Баре су се окупили и пријатељи Анте Сучића.

Најоштрија осуда напада на Центар за културу дијалога

Градоначелник Сарајева Алија Бехмен најоштрије осуђује напад на просторије Центра за културу дијалога у Сарајеву и директорицу Сању Влаисављевић. Овај насилнички поступак појединаца недораслих прихваћању другачијег мишљења атак је на слободу ријечи и говора као основне вриједности демократског друштва. Атак је то на дух Сарајева које је одувијек његовало културу дијалога заснованог на принципима хуманизма и људског достојанства и никада није прихватало оне који шире нетолеранцију и мржњу. Град Сарајево и грађани Сарајева неће дозволити негирање највиших цивилизационих вриједности у граду који то никада у својој историји није допуштао.

Градоначелник подијелио захвалнице за успјешну реализацију дочека Нове године

Градоначелник града Сарајева Алија Бехмен са предсједником и члановима Извршног одбора данас је примио представнике институција који су учествовали у организацији и реализацији Централног и Дјечијег новогодишњег програма. Градоначелник је истакнуо да је заслугом удружених снага новогодишњи програм под називом \’\’Не гасите свјетла\’\’ реализован на начин како то раде свјетски градови, те са доградоначелником Игором Камочајијем уручио захвалнице.

Градоначелник честитао митрополиту дабробосанском прославу Светог Саве

Поводом обиљежавања прославе Светог Саве  градоначелник Сарајева Алија Бехмен упутио је данас митрополиту дабробосанском Николају и свим православним хришћанима честитку у којој се каже: „Ваша еминенцијо, користим се приликом да Вам у име Града Сарајева и своје лично име честитам прославу Светог Саве, првог Архиепископа и Просвјетитеља српског. Такође, желим да честитам школску славу свим ученицима, студентима и просвјетним радницима православне вјероисповијести.“

Градоначелник Бехмен упутио писмо саучешћа градоначелнику Москве и амбасадору Руске Федерације у БиХ

Поводом терористичког напада на аеродром у Москви приликом којег је животе изгубило 35 невиних људи а рањено више од 150 лица, градоначелник Сарајева Алија Бехмен упутио је данас писмо саучешћа градоначелнику Москве Сергеју Собианину и Њ.Е. Александеру Ботсан-Карченку, амбасадору Руске Федерације у БиХ. „Поштовани градоначелниче Собианин, у поводу бруталног терористичког чина који је однио велики број недужних људских живота, упућујем Вам изразе најдубљег саучешћа у име грађана Сарајева и своје име. Ми најоштрије осуђујемо сваки облик тероризма. У овим тешким тренуцима изражавам искрено саосјећање, солидарност и подршку породицама убијених и рањених, као и свим грађанима Москве. Наше мисли су са Вама“, наводи се у писму градоначелнику Москве.

Потписивање споразума између Града Сарајева и организација цивилног друштва

На 23. сједници Градског вијећа Града Сарајева усвојена је Одлука о давању сагласности на Споразум између Града Сарајева и организација цивилног друштва које дјелују на подручју Града Сарајева, која је ступила на снагу, а којом је градоначелник овлашћен да у име Града Сарајева потпише Споразум са представницима организација цивилног друштва. Овим путем позивамо све организације цивилног друштва које дјелују на подручју Града Сарајева, а које су заинтересоване за потписивање наведеног споразума, да се јаве на број телефона 033 221 351 или на мејл Nermina.Suljevic@sarajevo.ba, најкасније до сриједе, 2. фебруара 2011. године.

Потписан Споразум о сарадњи између Града Сарајева и УСАИД – Сида ФИРМА пројекта

Градоначелник Сарајева Алија Бехмен и шеф УСАИД – Сида ФИРМА пројекта Дејвид Кинг потписали су данас споразум о сарадњи између Града Сарајева и УСАИД-Сида ФИРМА пројекта, чиме су нагласили спремност да дијеле заједничке циљеве на пољу развоја и промоције Сарајева као туристичке дестинације. Пројекат под називом Fostering Interventions for Rapid Market Advancement/ Побољшање интервенција за брзи напредак на тржишту (ФИРМА) који финансирају УСАИД и Сида је петогодишњи пројекат који је започео са активностима у септембру 2009. године са циљем пружања подршке одрживом економском расту, већем запошљавању и повећању прихода домаћинстава у Босни и Херцеговини.

Обавјештење и позив на потписивање Споразума о сарадњи између Града Сарајево и УСАИД-Сида ФИРМА пројекта

У петак, 21.01.2011. у 12 часова Алија Бехмен, градоначелник Сарајева, и Дејвид Кинг, шеф УСАИД-Сида ФИРМА пројекта, потписаће Споразум о сарадњи између Града Сарајево и УСАИД-Сида ФИРМА пројекта, чиме ће се нагласити њихова спремност да дијеле заједничке циљеве по питању развоја и промоције Сарајева као туристичке дестинације. Потписивање Споразума  биће обављено у сали Градске управе Града Сарајева, ул. Хамдије Крешевљаковића 3/3.

Градоначелник Алија Бехмен примио Дину Мангафића, члана најмлађег бенда \’\’Максимум пауер\’\’

Градоначелник Сарајева Алија Бехмен са замјеником Игором Камочајијем примио је данас члана најмлађег рок бенда на свијету Дину Мангафића, нову наду Сарајева и Босне и Херцеговине – \’\’Максимум пауер\’\’ и његове родитеље. Најмлађа бх. гру¬па "Максимум Пауер\’\’ учешћем на такмичењу ОБН телевизије "Рат бендова " унијела је освјежење на музичкој сцени и на тај начин стекла многе симпатије јавности. \’\’Сарајевски Битлси\’\’, \’\’Босанско Чудо\’\’, како их називају у медијима, свој првијенац \’\’13\’\’ промовисали су прошле године у сарајевском Дому младих.