У суботу манифестација \”Сви на снијег\” на Великом пољу на Игману

Под покровитељством Града Сарајева, а у оквиру обиљежавања  годишњице ЗОИ Сарајево \’84., у суботу 05.02.2011. године на Великом пољу на Игману одржаће се 11. традиционална манифестација "Сви на снијег". У склопу ове манифестације одржаће се утрке у нордијском скијању у којима учествују спортисти из Србије, Црне Горе и БиХ, као и сви посјетиоци-рекреативци. Послије утрке, чији је старт у 11.00 часова испред Шумарског дома Чавле, рекреативце чека порција популарног војничког пасуља и топли напици.

Потписивање Споразума између Града и организација цивилног друштва

Споразум између Града Сарајева и организација цивилног друштва које дјелује на подручју града, једногласно подржан од Градског вијећа на сједници одржаној у децембру, био је повод данашњег сусрета замјеника градоначелника Мирослава Живановића са представницима ових организација. Током данашњег сусрета представници 65 организација цивилног друштва потписали су Изјаву о приступању Споразуму, након чега ће свака организација добити оригинал Споразума на потпис. Један од закључака је и формирање радне групе која ће се бавити унапређењем Споразума, утврђивањем начина и динамике рада, као и даљњим активностима на провођењу овог документа да би Град са организацијама цивилног друштва успоставио и проводио јасне, ефикасне и транспарентне процедуре међусобне сарадње и партнерства, у циљу јачања локалне самоуправе и учешћа грађана у вршењу послова од јавног значаја.

Сусрет Бехмен – Ширак

„Захваљујем грађанима Сарајева и БиХ на овом признању, које је за мене велика част и задовољство“, казао је  бивши предсједник Француске Жак Ширак, кога је градоначелник Сарајева Алија Бехмен упознао са одлуком Градског вијећа да му се додијели признање Почасни грађанин Града Сарајева. Градоначелник Бехмен се у пратњи секретара Градске управе Милорада Којовића и амбасадора БиХ у Француској Алмира Шаховића сусрео са Шираком у његовом кабинету у Паризу, тачније у улици Лиле, гдје радно проводи своје пензионерске дане.