Посјета жупана осјечко-барањског и градоначелника Осијека Кантону и Граду Сарајево: Потреба успостављања јачих веза између развојних агенција

У првој званичној посјети Кантону Сарајево и Граду Сарајеву данас су боравили жупан Осјечко-барањске жупаније Владимир Шишљагић и градоначелник Осијека Крешимир Бубало. Повод доласку овдје је гостовање Хрватског народног казалишта из Осијека вечерас у Сарајеву. Домаћини гостима из Хрватске били су премијер Кантона Сарајево Фикрет Мусић те градоначелник Сарајева Алија Бехмен са сарадницима. "Драго нам је да бившег сарајевског студента господина Шишљагића угостимо у Сарајеву. Сарадња међу регијама сваким даном је све значајнија, нуди много могућности и показало се да такве сарадње могу да буду изузетно значајне. Имамо већ сарадњу са регијама и градовима у Хрватској, а посебно се надамо да ћемо то врло брзо остварити и са Осјечко-барањском жупанијом и Градом Осијеком", казао је премијер Мусић.

Сарајевски градоначелници у посјети бази ЕУФОР-а у Бутмиру

Командант ЕУФОР-а генерал-мајор Бернард Баир приредио је у бази Бутмир ручак на којем су гости били градоначелник Сарајева Алија Бехмен и градоначелник Источног Сарајева Винко Радовановић заједно са сарадницима Милорадом Којовићем (секретар Градске управе Сарајева) и Игором Голијанином (шеф кабинета градоначелника Источног Сарајева). Генерал Баир обавијестио је госте о догађањима у бази Бутмир посебно јер је ЕУФОР велики послодавац на овоме подручју, саопштено је. Он је изразио и задовољство што двојица градоначелника тијесно сарађују у бројним областима, напримјер, на предстојећем Свјетском војном првенству у скијању.