4. међународни шестоаприлски турнир у кошарци отвара се у петак 1. априла

Под покровитељством Града Сарајева, од 1. до 3. априла одржаће се 4. међународни шестоаприлски турнир Града Сарајева за селекције јуниора и јуниорки (годиште 1993./94.), у организацији Кошаркашког клуба КОШ и њеног директора Сеје Букве. Турнир ће отворити у петак, 1. априла у 19.30 часова у Дворани I Центра „Скендерија“. На турниру ће учествовати 8 мушких екипа: Кадетска репрезентација Хрватске, Кадетска репрезентација БиХ, КК “Фенербахче” из Турске, КК “Олимпија” из Словеније, КК “Будућност” из Црне Горе, те КК “Bosna Realway”, КК “Спарс” и КК “Кош” из БиХ, и 6 женских екипа: КК “Фенербахче” из Турске, КК “Кроациа” из Хрватске, те КК “Жељезничар”, КК “Бановићи”, КК “Коњиц” и КК “Кош”  из БиХ. Мушке екипе такмичиће се у дворанама I и II, а женске у Леденој дворани Центра “Скендерија”.

Турнир у куглању за слијепа и слабовидна лица “Сарајево 2011”

Поводом Дана града Сарајева, у куглани Олимпијске дворане „Хуан Антонио Самаран“/„Зетра“ одржаће се 3. међународни куглашки турнир за слијепа и слабовидна лица „Сарајево 2011“. Турнир ће се одржати у петак, 1. априла (од 15.00 до 18.00 часова), и суботу, 2. априла (од 09.00 до 17.00 часова), а церемонија отварања турнира је у суботу, 2. априла, са почетком у 10.00 часова. На турниру ће учествовати 80 куглаша: из Хрватске (Загреб, Ријека, Карловац, Осијек и Славонски Брод), из Њемачке (Волфен-Берлин), из Словеније (Љубљана и Крањ), из Србије (Београд и Нови Сад) и Босне и Херцеговине (Бањалука, Тузла, Бихаћ, Источно Сарајево и Сарајево).

Сарајево и Вуковар: градови страдалници постају градови партнери

Градоначелник Сарајева проф. др. Алија Бехмен са замјеником Игором Камочајијем и секретаром Градске управе Милорадом Којовићем примио је данас градоначелника Вуковара Жељка Саба, који му је уручио Одлуку Градског вијећа Града Вуковара од 28. марта 2011.г. о успостављању сарадње између два града страдалника. „Градско вијеће Града Вуковара је једногласно и здушно прихватило моју иницијативу да градови Вуковар и Сарајево постану пријатељи“, казао је градоначелник Сабо. У Одлуци је „оцијењено је да постоји дугорочан и трајан интерес за успостављање сарадње са Сарајевом у циљу унапређења привредног, друштвеног и културног развоја града Вуковара“.

Прес конференција: манифестације у оквиру обиљежавања Дана града Сарајева од 1. до 10. априла

Данас је у Градској управи одржана прес конференција на којој је званично презентован Програм обиљежавања 6. априла, Дана града Сарајева. Писутним се обратио Мирослав Живановић, замјеник градоначелника и предсједник Извршног одбора за обиљежавање Дана града Сарајева те подсјетио да се ове године уједно обиљежава и 66. годишњица ослобођења Сарајева од фашизма. Живановић је истакнуо да је Град Сарајево обезбиједио богат програм састављен од културних, спортских и протоколарних дешавања. Такође, посјета градоначелнице побратимског града Инзбрука, начелника Општине Мерам, пријатељског турског града Коње, представника побратимског града Анкаре и пријатеља из Дубровника даће свој допринос обиљежавању овог значајног датума за град Сарајево. Од културних манифестација доградоначелник Живановић је издвојио традиционалне изложбе у Колегиум Артистикуму Удружења ликовних умјетника БиХ и Културно-едукационог центра Коња у Куршумли медреси, потом изложбу фотографија “Врата и прозори Сарајева” аутора Дражена Грујића,  изложбу “Конектинг арт”, коју заједнички реализују ученици средњих умјетничких школа Инзбрука и Сарајева, изложбу “Бијела табија – археолошки локалитет”. Ове године по шести пут одржаће се Фестивал поп-рок музике за ученике основних школа. На програму обиљежавања Дана града је и “Sarajevo International Guitar Festival” који представља интернационални и респектабилни регионални догађај. У свом обраћању новинарима споменуо је и концерт свјетске звијезде Ману Чао, те улични перфоманс “Рејон среће”.

Прес конференција поводом обиљежавања 6. априла, Дана града Сарајева

У четвртак, 31.03.2011. године, сa почетком у 12.00 часова, одржаће се прес конференција на којој ће званично бити представљен Програм обиљежавања 6. априла, Дана града Сарајева у 2011. години. На прес конференцији новинарима ће се у име Града Сарајева обратити замјеник градоначелника Мирослав Живановић и, уједно, предсједник Извршног одбора за обиљежавање Дана града, те организатори манифестација из програма обиљежавања. Прес конференција ће се одржати у сали Градске управе Града Сарајева, ул. Хамдије Крешевљаковића 3/3.

Градоначелник Вуковара у посјети Граду Сарајеву

У четвртак 31.03.2011. у 14.30 часова, градоначелник Сарајева проф. др. Алија Бехмен са сарадницима примиће градоначелника Града Вуковара Жељка Саба, који је иницирао овај сусрет поводом Одлуке Градског вијећа Града Вуковара од 28. марта 2011.г. о успостављању сарадње између два града страдалника.

Апел Градског вијећа Града Сарајева Ногометном/фудбалском савезу БиХ

На 27. сједници одржаној данас Градско вијеће Града Сарајево једногласно је утврдило АПЕЛ, који упућује органима и тијелима Ногометног/фудбалског савеза Босне и Херцеговине да усвоје нови Статут Ногометног/фудбалског савеза Босне и Херцеговине  у складу са захтјевима кровне свјетске и европске организације (ФИФА и УЕФА),  с обзиром да је то сигурно оно што грађани града  Сарајева, олимпијског града желе.

Ученици Средње школе примијењених умјетности из Инзбрука у узвратној посјети Сарајеву

Замјеник градоначелника Мирослав Живановић уприличио је пријем за ученике и наставнике Средње школе примијењених умјетности из побратимског града Инзбрука, који су у узвратној посјети нашем граду. Заједно са нашим ученицима, настављају са активностима у оквиру заједничке умјетничке радионице, а њихови радови биће представљени на изложби \’\’Конектинг Арт\’\’, која ће свечано бити отворена поводом Дана града Сарајева. Њихови домаћини су наши ученици Средње школе примијењених умјетности, који су у октобру прошле године заједно са професорима, поводом обиљежавања 30 година братимљења Сарајева и Инзбрука као гости  Факултета за изградњу и умјетност, посјетили њихов град и започели  умјетничку радионицу, чије су радове изложили у градској галерији \’\’Хофбург\’\’.

ПОЗИВ МЕДИЈИМА ЗА АКРЕДИТОВАЊЕ ЕКИПА КОЈЕ ЋЕ ПРАТИТИ СВЕЧАНУ СЈЕДНИЦУ ГРАДСКОГ ВИЈЕЋА ГРАДА САРАЈЕВА И ПРОГРАМ ОБИЉЕЖАВАЊА 6. АПРИЛА, ДАНА ГРАДА САРАЈЕВА

Поштоване колеге,
Позивамо Вас да акредитујете екипу Ваше медијске куће која ће пратити Свечану сједницу Градског вијећа Града Сарајева и манифестације из програма обиљежавања 6. априла, Дана града Сарајева. Молимо Вас да што прије доставите имена медијске екипе на факс: 214 847 или е-маил: [email protected]