Održana 28. sjednica Gradskoga vijeća Grada Sarajeva

Održana je 28. sjednica Gradskoga vijeća Grada Sarajeva kojom je predsjedao predsjedatelj Gradskoga vijeća prim. dr. Željko Ler. Sjednici se pridružio predsjedatelj Federacije BiH Živko Budimir koji je pozdravio nazočne, zahvalio na pozivu i istaknuo da podržava nakanu Gradskoga vijeća Grada Sarajeva da se uspostavi suradnja između gradova Vukovara i Sarajeva. Gradsko je vijeće primilo k znanju Informaciju o stanju kriminaliteta, javnoga reda i mira i prometa za razdoblje siječanj-ožujak 2011.godine. U razdoblju siječanj-ožujak 2011. godine u odnosu na isto razdoblje 2010. godine neznatno je povećan broj registriranih kaznenih djela, kao i broj prometnih nezgoda, dok je broj prekršaja iz oblasti javnoga reda i mira blago smanjen. Stanje maloljetničke delinkvencije karakterizira povećanje broja maloljetnih izvršitelja, kao i broj kaznenih djela za koja su prijavljeni.

„Haj\’mo svi u Vils“ – slogan obilježavanja 1. svibnja u organizaciji Grada Sarajeva

U Gradskoj upravi danas je održana press konferencija povodom organizacije obilježavanja 1. svibnja, Međunarodnog praznika rada, na kojoj je predstavljen program u organizaciji Grada Sarajeva. „Odlučili smo se ponovno građankama i građanima, djeci i omladini, radnicima i umirovljenicima, te građanima koji su u potrazi za poslom, upriličiti sadržajan i interesantan vikend. Ovoga puta u partnerstvu s Vladom Kantona Sarajevo i Međunarodnim centrom za djecu i omladinu Novo Sarajevo. Slogan naše manifestacije je “Haj\’mo svi u Vils”, što govori da je centar događaja i ovoga puta Vilsonovo šetalište“, istaknuo je zamjenik gradonačelnika Igor Kamočaji.

28. sjednica Gradskog vijeća Grada Sarajeva

Na osnovi člana 35. stav 1.b. Poslovnika Gradskog vijeća Grada Sarajeva (“Službene novine Kantona Sarajevo”, broj 28/09), sazivam 27. sjednicu Gradskog vijeća Grada Sarajeva, koja će se održati u srijedu 27.04.2011. godine u 10.00 sati, u objektu Grada Sarajeva – Ovalna sala Gradskog vijeća, Ulica Hamdije Kreševljakovića br. 3/1. Uz poziv za sjednicu dostavlja se i Zapisnik o radu 27. sjednice Gradskog vijeća Grada Sarajeva održane 29.03.2011.godine. Za sjednicu predlažem sljedeći DNEVNI RED:

Gradonačelnik Behmen posjetio SOS Dječje selo Sarajevo

Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen zajedno s Damirom Hadžićem i Dževadom Bećirevićem, načelnicima općina Novi Grad i Centar, danas je posjetio SOS Dječje selo Sarajevo, povodom sponzorstva SOS obitelji, na koje su se obvezali potpisivanjem Protokola u suradnji. Protokolom o suradnji, općine Novi Grad i Centar, te Grad Sarajevo, 2009. godine obvezali su se da će biti sponzori jedne SOS obitelji. Ovo je već treća godina zaredom pružanja potpore Organizaciji SOS Dječja sela BiH, koja se ogleda u pokrivanju godišnjih troškova (troškovi hrane, odjeće, obuće, školskog pribora) jedne SOS obitelji. Protokolom o suradnji, Općine Novi Grad i Centar, te Grad Sarajevo, obvezali su se tijekom 2011. godine biti sponzori jedne SOS obitelji. Na taj način općine i Grad osiguravaju pokrivanje godišnjih troškova (troškovi hrane, odjeće, obuće, školskog pribora…) jedne SOS obitelji u SOS Dječjem selu Sarajevo.

Sutra press konferencija povodom obilježavanja 1. svibnja u organizaciji Grada Sarajeva

U utorak, 26.04.2011. u 12 sati, održat će se press konferencija povodom obilježavanja 1. svibnja, Međunarodnog praznika rada, u Sarajevu, a u organizaciji Grada Sarajeva.
Na press konferenciji bit će predstavljen program manifestacije, te će se novinarima obratiti sudionici programa. Press konferencija održat će se u Sali Gradske uprave br.320/III (ul. Hamdije Kreševljakovića 3).

Gradonačelnici Sarajeva i Novog Pazara potpisali Memorandum o suradnji između dva grada

Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen i gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović potpisali su Memorandum o suradnji između dva grada u okviru svečane akademije povodom 550 godina postojanja Novog Pazara. Memorandum podrazumijeva razvijanje gospodarskih, kulturnih, obrazovnih i drugih odnosa sukladno tradicionalnom prijateljstvu, zatim učvršćivanje međusobne suradnje i proširivanje prijateljskih odnosa, razvitak regija i država.

Gradonačelnik Behmen čestitao zboru \’\’Pontanima\’\’ na postignutom uspjehu

Izvršni odbor Pax Christi International i mirovna zaklada  Kardinal Bernardus Alfrink  u duhu solidarnosti s narodima balkanske regije dodijelili su priznanje  međureligijskom zboru \’\’Pontanima\’\’ iz Sarajeva. Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen  uputio je  iskrene i srdačne čestitke zboru \’\’Pontanima\’\’ povodom dodjele nagrade za mir Pax Christi International za 2011. godinu, ističući kako je njihov doprinos širenju kulture u Sarajevu i Bosni i Hercegovini značajan. Njihovo je stvaralaštvo izazov slušateljima u regiji da preispitaju najdublja izvorišta svoga vlastitog identiteta i prepoznaju zajednički nazivnik u kojem svi sudjeluju.

Gradonačelnik Alija Behmen čestitao Uskrs i Vaskrs

Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen povodom dolazećih blagdana Uskrsa i Vaskrsa u svoje i uime Grada Sarajeva uputio je iskrene čestitke mitropolitu Dabrobosanske mitropolije Nikolaju Mrđi i svim pravoslavcima, te nadbiskupu Vrhbosanske nadbiskupije kardinalu Vinku Puljiću i svim katolicima, sa željom da se provedu  u dobrome zdravlju, miru i sreći. \’\’ Neka ovi blagdani nade, mira i radosti podstaknu  sve ljude dobre volje da istraju u obnovi povjerenja, međusobnog uvažavanja i zajedničkog života\’\’, poželio je gradonačelnik u čestitci.

Poruke potpore novosarajevskih osnovaca građanima i djeci Japana

Zamjenik gradonačelnika Miroslav Živanović uime Grada Sarajeva pozdravio je likovnui i glazbeno-poetsku performansu učenika novosarajevskih osnovnih škola „Pofalići“, „Malta“, „Ćengić Vila I“, „Velešićki heroji“ i Osnovne muzičke škole, koji je održan danas u prostorijama M.Z. „Željeznička“, s ciljem moralne potpore građanima i djeci Japana u ovim teškim trenucima, kako za njih tako i za cijelo čovječanstvo. „Ovaj projekt predstavlja most prijateljstva Japana i BiH kroz simbol japanske trešnje. Učenica KŠC Ana Marija Toplan pročitat će pjesmu „Naušnice od trešanja“ književnika Mirsada Bećirbašića, dok će ostali osnovci svoje likovne radove posvetili japanskoj trešnji“, kazala je Suzana Dedić, predsjednica Udruge za promoviranje dječijeg stvaralaštva „Djetlić“, koja je zajedno s književnikom Mirsadom Bećirbašićem inicirala ovaj projekat.

Gradonačelnik Behmen čestitao Pesah Jevrejima Sarajeva i BiH

Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen čestitao je u svoje i uime Grada Sarajeva najveći jevrejski praznik Pesah predsjedniku Jevrejske zajednice BiH Jakobu Finciju i svim Jevrejima Bosne i Hercegovine. Gradonačelnik je u čestitki izrazio želju da Jevreji Sarajeva i BiH Pesah obilježe s bližnjima u tradicionalnome duhu vjere, nade i mira i da radost blagdana podijele sa svojim sugrađanima.