Obilježena 18. obljetnica masakra na Dobrinji

Zamjenik gradonačelnika Sarajeva Miroslav Živanović i zamjenik predsjedatelja Gradskoga vijeća Salko Nikšić, danas su odali počast i položili cvijeće  na spomen-obilježje, koje se nalazi na parkingu između ulice Grada Bakua i Trga djece Dobrinje. Na tom mjestu prije 18 godina, od dviju minobacačkih granata ispaljenih s agresorskih položaja iz pravca Veljina, ubijeno je 15, a ozlijeđeno 80 naših sugrađana, koji su nazočili malonogometnom bajramskom turniru.

Gradonačelnik Behmen upriličio prijem za Amela Mekića

Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen s pomoćnikom za kulturu, obrazovanje i sport Ramizom Kadićem danas je u Gradskoj upravi upriličio prijem za Amela Mekića, koji je na nedavno održanom Europskom judo prvenstvu za seniore u Istanbulu osvojio zlatnu medalju. Prijemu su nazočili trener i selektor judo tima BiH Branislav Crnogorac i generalni tajnik Judo saveza FBiH Arijana Jaha. „Amel Mekić je postigao najbolji rezultat u povijesti BiH u konkurenciji individualnih olimpijskih sportova. Ovim rezultatom, na koji smo iznimno ponosni, još jednom je potvrđeno da je judo najtrofejniji olimpijski sport u našoj zemlji“, kazao je Crnogorac.

Uručene Zahvalnice Grada Sarajeva Ratku Orozoviću i Miletu Plakaloviću

Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen upriličio je danas u Gradskoj upravi prijem za Miomira Mileta Plakalovića i Ratka Orozovića i tom im prigodom uručio zahvalnice Grada Sarajeva. Reditelj, satiričar, književnik Ratko Orozović ove godine obilježava 67 godina života i 47 godina umjetničkog života. Iz bogate biografije, bibliografije, filmografije i tv-grafije Ratka Orozovića izdvajamo da je napisao više od 1000 kazališnih, književnih i filmskih kritika. Scenarist je i reditelj  dva igrana filma “Vanbračna putovanja” i “Bračna putovanja”. Prvi film afirmirao je ljepote našeg grada, dok je drugi snimljen pred sam rat i posljednja je slika grada u takoreći ispravnom stanju. U znak zahvalnosti za afirmaciju grada Sarajeva i Bosne i Hercegovine kroz društvenu, književnu, teatarsku, TV i filmsku djelatnost, Grad Sarajevo gospodinu Ratku Orozoviću dodjeljuje Zahvalnicu Grada.

Grad Dubrovnik podržao kandidaturu Grada Sarajeva za Europsku prijestolnicu kulture 2014. godine

Kandidaturu Grada Sarajeva za Europsku prijestolnicu kulture 2014. godine podržao je i Grad Dubrovnik na čelu s gradonačelnikom Androm Vlahušićem. „Sarajevo kao simbol europske multikulturalnosti i suživota različitih vjera i nacija, idealan je kandidat za ovu prestižnu titulu. Sarajevo kao glavni grad Bosne i Hercegovine i njezino najveće urbano, kulturno, ekonomsko i prometno središte, ima sve potrebne preduvjete da postane kandidat za Europski glavni grad kulture, dok bi s druge strane Bosna i Hercegovina dobila najboljeg prezenta vlastitog kulturnog naslijeđa“, istaknuto je u Pismu potpore.