Градоначелник Бехмен уприличио пријем за Амела Мекића

Градоначелник Сарајева Алија Бехмен са помоћником за културу, образовање и спорт Рамизом Кадићем данас је у Градској управи уприличио пријем за Амела Мекића, који је на недавно одржаном Европском џудо првенству за сениоре у Истанбулу освојио златну медаљу. Пријему су присуствовали тренер и селектор џудо тима БиХ Бранислав Црногорац и генерални секретар Џудо савеза ФБиХ Аријана Јаха. „Амел Мекић је постигао најбољи резултат у историји БиХ у конкуренцији индивидуалних олимпијских спортова. Овим резултатом, на који смо изузетно поносни, још једном је потврђено да је џудо најтрофејнији олимпијски спорт у нашој земљи“, казао је Црногорац.

Обиљежена 18. годишњица масакра на Добрињи

Замјеник градоначелника Сарајева Мирослав Живановић и замјеник предсједавајућег Градског вијећа Салко Никшић, данас су одали почаст и положили цвијеће  на спомен-обиљежје, које се налази на паркингу између улице Града Бакуа и Трга дјеце Добриње.На том мјесту прије 18 година, од двију минобацачких граната испаљених са агресорских положаја из правца Вељина, убијено је 15, а рањено 80 наших суграђана, који су присуствовали малофудбалском бајрамском турниру.

Уручене Захвалнице Града Сарајева Ратку Орозовићу и Милету Плакаловићу

Градоначелник Сарајева Алија Бехмен уприличио је данас у Градској управи пријем за Миомира Милета Плакаловића и Ратка Орозовића и том приликом им уручио захвалнице Града Сарајева. Режисер, сатиричар, књижевник Ратко Орозовић ове године обиљежава 67 година живота и 47 година умјетничког живота. Из богате биографије, библиографије, филмографије и тв-графије Ратка Орозовића издвајамо да је написао више од 1000 позоришних, књижевних и филмских критика. Сценариста је и режисер  два играна филма “Ванбрачна путовања” и “Брачна путовања”. Први филм афирмисао је љепоте нашег града, док је други снимљен пред сам рат и посљедња је слика града у такорећи исправном стању. У знак захвалности за афирмацију града Сарајева и Босне и Херцеговине кроз друштвену, књижевну, театарску, ТВ и филмску дјелатност, Град Сарајево господину Ратку Орозовићу додјељује Захвалницу Града.

Град Дубровник подржао Кандидатуру Града Сарајева за Европску пријестолницу културе 2014. године

Кандидатуру Града Сарајева за Европску пријестолницу културе 2014. године подржао је и Град Дубровник на челу са градоначелником Андром Влахушићем. „Сарајево као симбол европске мултикултуралности и суживота различитих вјера и нација, идеалан је кандидат за ову престижну титулу. Сарајево као главни град Босне и Херцеговине и њен највећи урбани, културни, економски и саобраћајни центар, има све потребне предуслове да постане кандидат за Европски главни град културе, док би са друге стране Босна и Херцеговина добила најбољег презента властитог културног наслијеђа“, истакнуто је у Писму подршке.