U petak otvaranje prve \’\’DTS Investicijske knjižnice\’\’

U petak, 03.06.2011. godine, s početkom u 11 sati, zamjenik gradonačelnika Sarajeva Miroslav Živanović svečano će otvoriti prvu \’\’DTS Investicijsku knjižnicu“. Prva „DTS Investicijska knjižnica“ građanima i financijskoj industriji u Bosni i Hercegovini omogućit će usavršavanje prema najboljim praksama razvijenih tržišta. Društvo za tržišne studije, po kome investicijska knjižnica i nosi naziv, nevladina je organizacija posvećena promociji najboljih investicijskih praksi i inovaciji analize financijskih tržišta. Ove godine, u konkurenciji s Italijom i Australijom, BiH je nakon nominacije DTS-a izabrana za domaćina globalnog financijskog okupljanja IFTA 2011. Vrijednost portfolija do sada potvrđenih gostiju prelazi 2,5 tisuće milijardi USD. To je prvi događaj ove vrste u širem regionu.

Sutra press konferencija povodom obilježavanja „Svjetskog dana zaštite okoliša“ akcijom čišćenja parka u Vilsonovom šetalištu

U petak, 3.06.2011. u 11.30 sati održat će se press konferencija povodom obilježavanja „Svjetskog dana zaštite okoliša“ akcijom čišćenja parka (u nedjelju, 5.06.2011.) u Vilsonovom šetalištu a pod pokroviteljstvom Grada Sarajeva i UNDP-a u BiH. Na konferenciji će se novinarima obratiti zamjenik gradonačelnika Sarajeva Miroslav Živanović i pomoćnik rezidentnog predstavnika UNDP-a Armin Sirčo.

Grad Beograd podržao kandidaturu Sarajeva za Europsku prijestolnicu kulture 2014. godine

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas uputio je pismo gradonačelniku Sarajeva Aliji Behmenu u kojem ga obavještava da „Grad Beograd svesrdno podržava kandidaturu Grada Sarajeva za prijestolnicu kulture Europe“. Budući da je i Grad Beograd objavio svoju kandidaturu za Europsku prijestolnicu kulture 2020. godine, gradonačelnik Đilas u svome pismu naglašava kako „projekt prijestolnice kulture predstavlja jedinstvenu šansu za našu generaciju i prekretnicu u percepciji kulture kako u Beogradu tako i u Sarajevu“.