Град Београд подржао кандидатуру Сарајева за Европску пријестолницу културе 2014. године

Градоначелник Београда Драган Ђилас упутио је писмо градоначелнику Сарајева Алији Бехмену у којем га обавјештава да „Град Београд свесрдно подржава кандидатуру Града Сарајева за пријестолницу културе Европе“. С обзиром да је и Град Београд објавио своју кандидатуру за Европску пријестолницу културе 2020. године, градоначелник Ђилас у свом писму наглашава да „пројекат пријестолнице културе представља јединствену шансу за нашу генерацију и прекретницу у перцепцији културе како у Београду тако и у Сарајеву“.

У петак отварање прве \’\’ДТС Инвестиционе библиотеке\’\’

У петак, 03.06.2011. године, са почетком у 11 часова, замјеник градоначелника Сарајева Мирослав Живановић свечано ће отворити прву \’\’ДТС Инвестициону библиотеку\’\’. Прва „ДТС Инвестициона библиотека“ грађанима и финансијској индустрији у Босни и Херцеговини омогућиће усавршавање према најбољим праксама развијених тржишта. Друштво за тржишне студије, по коме инвестициона библиотека и носи назив, невладина је организација посвећена промоцији најбољих инвестиционих пракси и иновацији анализе финансијских тржишта. Ове године, у конкуренцији са Италијом и Аустралијом, БиХ је након номинације ДТС-а изабрана за домаћина глобалног финансијског окупљања ИФТА 2011. Вриједност портфолија до сада потврђених гостију прелази 2,5 хиљаде милијарди УСД. То је први догађај ове врсте у ширем региону.

Сутра прес конференција поводом обиљежавања „Свјетског дана заштите околиша“ акцијом чишћења парка у Вилсоновом шеталишту

У петак, 3.06.2011. у 11.30 часова одржаће се прес конференција поводом обиљежавања „Свјетског дана заштите околиша“ акцијом чишћења парка (у недјељу, 5.06.2011.) у Вилсоновом шеталишту а под покровитељством Града Сарајева и УНДП-а у БиХ. На конференцији новинарима ће се обратити замјеник градоначелника Сарајева Мирослав Живановић и помоћник резидентног представника УНДП-а Армин Сирчо.