Potpisana Deklaracija o suradnji između arhiva Sarajeva i Zagreba

Povodom obilježavanja 9. lipnja, Međunarodnog dana arhiva, zamjenik gradonačelnika Miroslav Živanović uime Grada nazočio je potpisivanju Deklaracije o suradnji između Historijskog arhiva Sarajevo i Državnoga arhiva u Zagrebu. Državni arhiv u Zagrebu istodobno je u Muzeju Sarajevo predstavio izložbu pod nazivom \’\’Šetnja Zagrebom dokonog purgera\’\’, autorice Ivane Prgin.

Održan sastanak Radne skupine za unapređenje i implementaciju Sporazuma između Grada Sarajeva i organizacija civilnoga društva

Zamjenik gradonačelnika Sarajeva Miroslav Živanović održao je danas sastanak Radne skupine za unapređenje i implementaciju Sporazuma između Grada Sarajeva i organizacija civilnoga društva. Na sastanku su nazočni predstavnici organizacija civilnoga društva koje djeluje na području grada upoznati s informacijom o izradi Strategije razvitka Grada Sarajeva, te su razmotrene pristigle primjedbe i sugestije na Sporazum između Grada i organizacija civilnoga društva.Živanović je nazočne upoznao s metodologijom izrade Strategije razvitka Grada Sarajeva te je pozvao organizacije civilnoga društva, koje su pristupile Sporazumu ali i one koje to nisu učinile, da se uključe u pripremu Strategije.

Pobratimski Grad Collegno podržao Sarajevo u kandidaturi za Europsku prijestolnicu kulture 2014.

Gradonačelnica Collegna Silvana Accossato, italijanskog pobratimskog Grada sa Sarajevom, uputila je pismo gradonačelniku Aliji Behmenu u kojem se izražava potpora Sarajevu u kandidaturi za Europsku prijestolnicu kulture. „Veoma nas raduje što su članovi Europskog parlamenta predložili Sarajevo za Europsku prijestolnicu kulture zbog njegovog interkulturalnog karaktera. Slijedom prijateljskih odnosa između naša dva grada, mi zdušno podržavamo vašu kandidaturu. Očekujući daljnje informacije, čestitamo vam na rezultatu i nadamo se da će vaš zahtjev biti povoljno razmotren“, stoji u pismu gradonačelnice Collegna Silvane Accossato.