Одржан састанак Радне групе за унапређење и имплементацију Споразума између Града Сарајева и организација цивилног друштва

Замјеник градоначелника Сарајева Мирослав Живановић одржао је данас састанак Радне групе за унапређење и имплементацију Споразума између Града Сарајева и организација цивилног друштва. На састанку су присутни представници организација цивилног друштва које дјелује на подручју града упознати са информацијом о изради Стратегије развоја Града Сарајева, те су размотрене пристигле примједбе и сугестије на Споразум између Града и организација цивилног друштва. Живановић је присутне упознао са методологијом израде Стратегије развоја Града Сарајева те је позвао организације цивилног друштва, које су приступиле Споразуму али и оне које то нису учиниле, да се укључе у припрему Стратегије.

Побратимски Град Collegno подржао Сарајево у кандидатури за Европску пријестолницу културе 2014.

Градоначелница Collegna Silvana Accossato, италијанског побратимског Града са Сарајевом, упутила је писмо градоначелнику Алији Бехмену у којем се изражава подршка Сарајеву у кандидатури за Европску пријестолницу културе. „Веома нас радује да су чланови Европског парламента предложили Сарајево за Европску пријестолницу културе због његовог интеркултуралног карактера. Слиједом пријатељских односа између наша два града, ми здушно подржавамо вашу кандидатуру. Очекујући даљње информације, честитамо вам на резултату и надамо се да ће ваш захтјев бити повољно размотрен“, стоји у писму градоначелнице Collegna Silvane Accossato.

Потписана Декларација о сарадњи између архива Сарајева и Загреба

Поводом обиљежавања 9. јуна, Међународног дана архива, замјеник градоначелника Мирослав Живановић у име Града присуствовао је потписивању Декларације о сарадњи између Историјског архива Сарајево и Државног архива у Загребу. Државни архив у Загребу истовремено је у Музеју Сарајево представио изложбу под називом \’\’Шетња Загребом доконог пургера\’\’, ауторице Иване Пргин.