Vraćanje biste književnika Veselina Masleše na Trg oslobođenja Alija Izetbegović

U petak 10.06.2011. godine u 09.30 sati, gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen svečano će obilježiti vraćanje biste književnika, novinara i revolucionara Veselina Masleše na Trg oslobođenja Alija Izetbegović. Istodobno, gradonačelnik Behmen će sa svojim suradnicima položiti cvijeće na biste bh. književnika: Branka Ćopića, Skendera Kulenovića, Ive Andrića, Meše Selimovića, Isaka Samokovlije, Maka Dizdara, Rodoljuba Čolakovića, kao i na spomen-obilježje povodom prvog postrojenja Prve brigade policije u travnju 1992. godine, koji se također nalaze na Trgu oslobođenja Alija Izetbegović.

Grad Sarajevo i Općina Centar nastavljaju aktivnosti na regulaciji Koševskog potoka

U petak 10.06.2011. godine u 11.00 sati, gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen i načelnik Općine Centar Dževad Bećirević potpisat će ugovor o sufinanciranju regulacije Koševskog potoka. Grad Sarajevo i Općina Centar već treću godinu zaredom nastavljaju   aktivnosti na regulaciji i poboljšanju ekološke razine Koševskog potoka, kao i cijelog sliva rijeke Miljacke. Za realizaciju treće faze, koja obuhvaća regulaciju dijela Koševskog i ušća Jagomirskog potoka, Grad Sarajevo i Općina Centar  izdvojile su po 50.000 KM.

Grad Beč podržao Sarajevo u kandidaturi za Europsku prijestolnicu kulture 2014.

Gradonačelnik Beča Michael Häupl uputio je pismo gradonačelniku Sarajeva Aliji Behmenu u kojem se iznosi potpora Sarajevu u kandidaturi za Europsku prijestolnicu kulture 2014. godine. „Zahvaljujemo Vam na informaciji da je Europski parlament Odlukom od 12. svibnja 2011. naložio odgovornim tijelima u Povjerenstvu regija da iznimno dodijele Sarajevu titulu \’Europsku prijestolnicu kulture\’ za 2014. godinu.