Град Беч подржао Сарајево у кандидатури за Европску пријестолницу културе 2014.

Градоначелник Беча Michael Häupl упутио је писмо градоначелнику Сарајева Алији Бехмену у којем се износи подршка Сарајеву у кандидатури за Европску пријестолницу културе 2014. године. „Захваљујемо Вам на информацији да је Европски парламент Одлуком од 12. маја 2011. наложио одговорним органима у Комисији регија да изузетно додијеле Сарајеву титулу \’Европску пријестолницу културе\’ за 2014. годину.

Враћање бисте књижевника Веселина Маслеше на Трг ослобођења Алија Изетбеговић

У петак 10.06.2011. године у 09.30 часова, градоначелник Сарајева Алија Бехмен свечано ће обиљежити враћање бисте књижевника, новинара и револуционара Веселина Маслеше на Трг ослобођења Алија Изетбеговић. Истовремено, градоначелник Бехмен ће са својим сарадницима положити цвијеће на бисте бх. књижевника: Бранка Ћопића, Скендера Куленовића, Иве Андрића, Меше Селимовића, Исака Самоковлије, Мака Диздара, Родољуба Чолаковића, као и на спомен-обиљежје поводом првог постројења Прве бригаде полиције у априлу 1992. године, који се такође налазе на Тргу ослобођења Алија Изетбеговић.

Град Сарајево и Општина Центар настављају активности на регулацији Кошевског потока

У петак 10.06.2011. године у 11.00 часова, градоначелник Сарајева Алија Бехмен и начелник Општине Центар Џевад Бећиревић потписаће уговор о суфинансирању регулације Кошевског потока. Град Сарајево и Општина Центар већ трећу годину заредом настављају   активности на регулацији и побољшању еколошког нивоа Кошевског потока, као и цијелог слива ријеке Миљацке. За реализацију треће фазе, која обухваћа регулацију дијела Кошевског и ушћа Јагомирског потока, Град Сарајево и Општина Центар  издвојиле су по 50.000 КМ.