Izjave za medije Ljujić-Mijatović, Pack i Spahića povodom kandidature Sarajeva za Europsku prijestolnicu kulture 2014. godine

U nedjelju, 12.06.2011. u 11.30 sati predsjednica Odbora za kandidaturu Sarajeva za Europsku prijestolnicu kulture Tatjana Ljujić-Mijatović i predsjednik Izvršnoga odbora za kandidaturu Ibrahim Spahić zajedno s predsjedateljicom Komiteta za kulturu i edukaciju u Europskom parlamentu Doris Pack dat će izjave za medije povodom kandidature Sarajeva za Europsku prijestolnicu kulture 2014. godine.

Svečano obilježeno vraćanje biste književnika Veselina Masleše na Trg oslobođenja Alija Izetbegović

Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen danas je svečano obilježio vraćanje biste antifašista, narodnog heroja i književnika Veselina Masleše na Trg oslobođenja Alija Izetbegović. Istodobno, gradonačelnik Behmen je s tajnikom Gradske uprave Miloradom Kojovićem položio cvijeće na biste bh. književnika: Branka Ćopića, Skendera Kulenovića, Ive Andrića, Meše Selimovića, Isaka Samokovlije, Maka Dizdara, Rodoljuba Čolakovića, kao i na spomen-obilježje povodom prvog postrojenja Prve brigade policije u travnju 1992. godine, koji se također nalaze na Trgu oslobođenja Alija Izetbegović.

Gradonačelnik Behmen primio u oproštajni posjet veleposlanika Srbije

Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen primio je danas u oproštajni posjet veleposlanika Srbije u BiH, NJ.E. Grujicu Spasovića. Tom je prigodom gradonačelnik zahvalio veleposlaniku Spasoviću na dobroj suradnji s Veleposlanstvom Srbije i doprinosu u uspostavljanju intenzivnije suradnje s Gradom Beogradom. „Suradnja s Beogradom se unapređuje, posebice na kulturnom planu. Već nekoliko godina imamo \’Dane Sarajeva u Beogradu\’, imali smo značajnu potporu od Beograda u kandidaturi za organizaciju Europskog zimskog olimpijskog festivala za mlade, a podržani smo i u kandidaturi za Europsku prijestolnicu kulture 2014. godine, te smo spremni podržati Beograd u istoj kandidaturi za 2020. godinu“, istaknuo je Behmen dodajući da je u svim ovim aktivnostima značajan doprinos bio i veleposlanika Spasovića.

Grad Sarajevo i Općina Centar izdvojili 100.000 KM za nastavak aktivnosti na regulaciji Koševskog potoka

Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen i načelnik Općine Centar Dževad Bećirević potpisali su danas ugovor o sufinanciranju regulacije Koševskog potoka. Načelnik Bećirević zahvalio je Gradu što je već treću godinu partner Općini Centar u aktivnostima na regulaciji i poboljšanju ekološke razine Koševskog potoka, kao i cijelog sliva rijeke Miljacke. „Sve su ove aktivnosti usmjerene ka jednom cilju, a to je funkcionalna regulacija, poboljšanje ekološke razine Koševskog potoka, ali i cijelog sliva rijeke Miljacke“, rekao je gradonačelnik Behmen koji je podsjetio na projekt „Čista rijeka Miljacka“ čiji je cilj očuvanje i poboljšanje kvalitete vode, osiguranje čistoće, zaštita vodenog resursa i ekosustava slivova rijeke Miljacke, Zujevine, Željeznice i Kasindolskog potoka, kao i razvitak ekološke svijesti stanovništva, te utvrđivanje prioritetnih projekata.