Свечано обиљежено враћање бисте књижевника Веселина Маслеше на Трг ослобођења Алија Изетбеговић

Градоначелник Сарајева Алија Бехмен данас је свечано обиљежио враћање бисте антифашисте, народног хероја и књижевника Веселина Маслеше на Трг ослобођења Алија Изетбеговић. Истовремено, градоначелник Бехмен је са секретаром Градске управе Милорадом Којовићем положио цвијеће на бисте бх. књижевника: Бранка Ћопића, Скендера Куленовића, Иве Андрића, Меше Селимовића, Исака Самоковлије, Мака Диздара, Родољуба Чолаковића, као и на спомен-обиљежје поводом првог постројења Прве бригаде полиције у априлу 1992. године, који се такође налазе на Тргу ослобођења Алија Изетбеговић.

Градоначелник Бехмен примио у опроштајну посјету амбасадора Србије

Градоначелник Сарајева Алија Бехмен примио је данас у опроштајну посјету амбасадора Србије у БиХ, Њ.Е. Грујицу Спасовића. Том приликом градоначелник је захвалио амбасадору Спасовићу на доброј сарадњи са Амбасадом Србије и доприносу у успостављању интензивније сарадње са Градом Београдом. „Сарадња са Београдом се унапређује, посебно на културном плану. Већ неколико година имамо \\\’Дане Сарајева у Београду\\\’, имали смо значајну подршку од Београда у кандидатури за организацију Европског зимског олимпијског фестивала за младе, а подржани смо и у кандидатури за Европску пријестолницу културе 2014. године, те смо спремни да подржимо Београд у истој кандидатури за 2020. годину“, истакнуо је Бехмен додајући да је у свим овим активностима значајан допринос био и амбасадора Спасовића.

Град Сарајево и Општина Центар издвојили 100.000 КМ за наставак активности на регулацији Кошевског потока

Градоначелник Сарајева Алија Бехмен и начелник Општине Центар Џевад Бећиревић потписали су данас уговор о суфинансирању регулације Кошевског потока. Начелник Бећиревић захвалио је Граду што је већ трећу годину партнер Општини Центар у активностима на регулацији и побољшању еколошког нивоа Кошевског потока, као и цијелог слива ријеке Миљацке. „Све ове активности су усмјерене ка једном циљу, а то је функционална регулација, побољшање еколошког нивоа Кошевског потока, али и цијелог слива ријеке Миљацке“, рекао је градоначелник Бехмен који је подсјетио на пројекат „Чиста ријека Миљацка“ чији је циљ очување и побољшање квалитета воде, обезбјеђење чистоће, заштита воденог ресурса и екосистема сливова ријеке Миљацке, Зујевине, Жељезнице и Касиндолског потока, као и развој еколошке свијести становништва, те утврђивање приоритетних пројеката.

Изјаве за медије Љујић-Мијатовић, Пак и Спахића поводом кандидатуре Сарајева за Европску пријестолницу културе 2014. године

У недјељу, 12.06.2011. у 11.30 часова предсједница Одбора за кандидатуру Сарајева за Европску пријестолницу културе Татјана Љујић-Мијатовић и предсједник Извршног одбора за кандидатуру Ибрахим Спахић заједно са предсједавајућом Комитета за културу и едукацију у Европском парламенту Дорис Пак даће изјаве за медије поводом кандидатуре Сарајева за Европску пријестолницу културе 2014. године.